Mergi la conţinutul principal

Daruri pentru 55 de copii de la Grădinița „Familia”

* copiii de la Grădinița „Familia” provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilități materiale reduse, inclusiv familii de rromi și familii monoparentale * cheltuielile sunt suportate exclusiv de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” * grădinița are program prelungit și cantină proprie, iar copiii, împărțiți pe două grupe, sunt îndrumați de trei educatoare și un asistent social care-i învață și limba engleză

 

 

 

Daruri binemeritate pentru copiii de la Grădinița parohială „Familia”, din municipiul Brăila, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae.

Astfel, credincioșii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila, păstorită de părintele Cătălin Hurmuzachi, au inițiat o acțiune filantropică pentru copiii de la Grădinița „Familia”, în cadrul activităților pastoral-misionare, cultural-educative și social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila.

Emoționați, cei 55 de copii de la grupa mică și mijlocie, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice și oaspeții veniți la acest eveniment. După programul artistic, copiii au primit mult așteptatele daruri, constând în articole vestimentare de sezon, dulciuri și fructe de la Moș Nicolae, așa cum îl cunosc toți copiii pe blândul și bunul ierarh din Mira Lichiei. Darurile au fost oferite de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și de Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”, din Brăila”, a precizat părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul acțiunii filantropice din ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, cadrele didactice și copiii de la Grădinița „Familia” le-au mulțumit oaspeților pentru că sunt mereu alături de ei și pentru că au reușit să le aducă bucurie și speranță acum, de Sfintele Sărbători.

După cum relatam și în anii trecuți, copiii de la Grădinița parohială „Familia” provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilități materiale reduse, inclusiv familii de rromi și familii monoparentale. Unii dintre micuți sunt rămași în grija rudelor, întrucât părinții sunt plecați la muncă în străinătate.

Potrivit sursei citate, Grădinița „Familia” a luat ființă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian. Este singura instituție de acest fel din zonă și care acceptă și copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniți și educați, în permanență, 55 de copii, iar cheltuielile sunt suportate exclusiv de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, cu sprijinul unor sponsori, donatori și oameni de bine din Brăila.

În cadrul activităților zilnice, copiii primesc educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât și a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtășesc, fac rugăciuni la începutul activităților, înainte și după masă și învață să se comporte bine în societate. Grădinița „Familia” are program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărțiți pe două grupe, sunt îndrumați de trei educatoare și un asistent social care-i învață și limba engleză”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro