Mergi la conţinutul principal

Daruri pentru 40 de bunici ai nimănui

În prag de sărbători, voluntarii Fundaţiei "Lumina" din municipiul Brăila s-au gândit şi la vârstnicii pe care-i cunosc şi-i au în grijă deja de câţiva ani şi le-au făcut vizite. Pe lângă o vorbă bună, o mângâiere şi câteva minute de ascultare, voluntarii au avut cu ei şi pachete cu alimente de strictă necesitate.
"Este deja o tradiţie ca de sărbători să ne gândim la copii, dar şi la bunici, cu atât mai mult la aceia singuri, săraci şi bolnavi, cărora nu le calcă nimeni pragul, cărora nu le întinde nimeni o bucată de pâine. De aceea am iniţiat un proiect ad-hoc, pe care l-am numit «Dăruieşte pentru bunici». I-am avut colaboratori pe elevii şi profesorii de la Şcoala Mihai Eminescu şi Colegiul Economic Ion Ghica", ne-a declarat Carmen Neacşu, director executiv al Fundaţiei "Lumina".
Pe lângă alimentele tradiţionale de Crăciun, bunicii au mai primit şi ulei, orez, mălai, zahăr, paste făinoase, în total, 300 de kilograme de alimente, donaţii făcute de către reprezentanţii unităţilor de învăţământ menţionate.
Cu ochii în lacrimi, dar cu zâmbetul pe buze, bunicii Brăilei i-au primit pe voluntari, le-au împărtăşit din tristeţile, neputinţele lor, dar şi din bucuria de a-i revedea. De-a lungul timpului, "Lumina" a mai organizat campanii de sprijinire a persoanelor singure şi neputincioase, care au ajuns la vârsta senectuţii şi au fost date uitării de aceia pe care i-au format sau pe care i-au adus pe lume. Un proiect identic s-a desfăşurat de Paşte. Atunci, bunicii au primit, de asemenea, daruri constând în alimente. O campanie similară a avut loc şi în vară, când mai mulţi voluntari au adoptat bunici şi i-au ajutat la treburile casnice, le-au făcut curăţenie în case, le-au cumpărat cele necesare, adică: "le-au dat o cană de apă la bătrâneţe!".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro