Mergi la conţinutul principal
Milostenie creștină în prag de Crăciun

Daruri pentru 10 familii cu 50 de copii din Ianca, oferite de studenții ortodocși

* ajutoarele au fost strânse de membrii ASCOR - Filiala Galați în urma unei campanii online desfășurate timp de o săptămână * este vorba de alimente neperisabile (făină, mălai, paste, orez, fasole, zahăr), legume, fructe, conserve, produse pentru curăţenie și igienă personală, detergenţi, carne, butelii cu gaz, jucării şi dulciuri oferite celor nevoiași

 

Sâmbătă și duminică, studenții creștin-ortodocși din Galați (inclusiv tineri brăileni) au inițiat o amplă acțiune filantropică pentru ajutorarea a 12 familii cu mulți copii, două din județul vecin și 10 din județul Brăila, mai precis din orașul Ianca. Concret, în Ianca au fost ajutate 10 familii cu 50 de copii.

„Cu puţine zile înainte de marele praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români - Filiala Galaţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a desfăşurat o acţiune de ajutorare a 12 familii cu mulţi copii din judeţele Galaţi şi Brăila. În urmă cu o săptămână ASCOR Galaţi a lansat, în mediul online, o campanie de ajutorare a 12 familii nevoiaşe, la care au răspuns mulţi studenţi gălăţeni şi brăileni, dar şi alte persoane dornice să-și ajute semenii nevoiaşi din cele două municipii”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunârii de Jos, părintele Rareș Bucur.

Pe parcursul celor şapte zile de campanie umanitară, membrii ASCOR au reuşit să strângă alimente neperisabile de bază (faină, mălai, paste, orez, fasole, zahăr), legume, fructe, conserve, produse pentru curăţenie, materiale de igienă personală, detergenţi, carne, butelii cu gaz, jucării şi dulciuri în valoare de peste 3.000 lei.

Darurile au fost pregătite la Capela cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi“ din campusul universitar „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi, după care membrii ASCOR le-au transportat sâmbătă, 19 decembrie, la casele a două familii sărmane cu 8 copii din municipiul Galaţi. Duminică, la sărbătoarea Sfântului Ignatie Teoforul, celelalte daruri au ajuns în orașul Ianca, judeţul Brăila la 10 familii nevoiaşe cu 50 de copii.

„Prima oprire cu daruri a voluntarilor ASCOR Galaţi a fost în cartierul Fileşti al municipiului Galaţi, un cartier mărginaş al oraşului, unde o familie cu 5 copii trăieşte la limita sărăciei într-o singură cameră construită din chirpici, fără energie electrică şi fără alte posibilităţi materiale care le-ar uşura traiul de zi cu zi. Pe lângă greutăţile existente, tatăl copiilor a suferit în urmă cu doi ani un accident vascular cerebral, aflându-se în prezent imobilizat la pat şi în imposibilitatea de a-şi mai ajuta familia”, a mai precizat părintele Rareș Bucur.

Cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, sunt inițiate zilnic activităţi de ajutorare a copiilor, a familiilor cu posibilităţi materiale reduse şi a persoanelor vârstnice, în toate parohiile Eparhiei, cu implicarea preoţilor, a voluntarilor, a asociaţiilor care funcţionează în Biserica Ortodoxă Română şi a altor credincioşi darnici. Toți aceștia își riscă sănătatea pentru a merge să-și ajute semenii, poposind în cele mai insalubre cartiere ale orașelor și în cele mai îndepărtate sate ale Brăilei și Galațiului, urmând, astfel, îndemnurile Mântuitorului Hristos. 

           

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro