Mergi la conţinutul principal
Dărnicie în Insula Mare a Brăilei

Daruri de la „Al Dahra - Agricost” pentru elevii și dascălii din Frecăței și Mărașu

• aproape 500 de copii, învățători și profesori din Mărașu și Frecăței au primit daruri de la „mesagerii lui Moș Crăciun”, și anume reprezentanții Companiei „Al Dahra Agricost”, ajutați de primarii din cele două comune • „Organizăm aceste activități pentru că suntem legați de comunitățile din Insula Mare a Brăilei. O parte dintre colegii noștri sunt locuitori ai acestor comune și suntem legați sufletește de acești copii”, ne-a mărturisit unul dintre „spiridușii lui Moș Crăciun”, Daniela Enciu, manager Resurse Umane la „Al Dahra Agricost” • astfel de acțiuni sunt organizate de mai mulți ani în zonă

 

Exemplu de dărnicie în Insula Mare a Brăilei. Conducerea Companiei „Al Dahra Agricost”, cea mai mare exploatație agricolă a României și a Uniunii Europene, reprezentată de directorul general Mihai Solomei, în colaborare cu primarii comunelor Frecăței și Mărașu - Ionel Bălan și Antonel Colceag - secondați de „o mică armată” de angajați Agricost, inclusiv șefi de fermă, au împărțit, timp de două zile, sute de cadouri de Sfintele Sărbători elevilor și cadrelor didactice din Insula Mare a Brăilei. Spiridușii lui Moș Crăciun de la „Al Dahra Agricost” au adus, astfel, zâmbetul pe chipurile a sute de copii din Mărașu, Frecăței, Titcov, Agaua, Plopu, Băndoiu și Țăcău, acum, în prag de Sfinte Sărbători. 

Prima acțiune a fost organizată de reprezentanții „Al Dahra Agricost” în ziua de vineri, 16 decembrie, în comuna Frecăței și în alte două localități aparținătoare, Titcov și Agaua. Cele 216 pachete cu bunătăți au fost încărcate în două autovehicule, trecute Dunărea cu bacul în Insula Mare a Brăilei și transportate la Școala Gimnazială Frecăței, Școala cu clasele I - VIII Agaua și Școala Generală Titcov, unde au fost împărțite elevilor și cadrelor didactice, cu sprijinul primarului comunei Frecăței, Ionel Bălan, spre bucuria celor mici.

Au participat, din partea companiei, Daniela Enciu, manager Resurse Umane, Elena Narchevici, asistent manager, Florica Constantin, casier, precum și șefii fermelor situate în imediata apropiere a comunei Frecăței, tată și fiu: Tudor Cenușă (șeful Fermei Maicanu) și Marius Cenușă (șeful Fermei Pelicanu).

Peste tot, oaspeții au fost primiți cu multă bucurie, fiind invitați să asiste la serbările pregătite cu ocazia Sărbătorilor Nașterii Domnului. Cea mai mare „desfășurare de forțe” a fost la Căminul Cultural Frecăței, unde, în prezența reprezentanților „Al Dahra Agricost”, Primăriei Frecăței și a mai marilor comunei, copiii au prezentat un program de colinde foarte frumos, răsplătit cu aplauze.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să aducem un pic de fericire și, la rândul nostru, să primim foarte multă fericire de la copiii din Frecăței. Am fost „ajutoarele lui Moș Crăciun” în trei dintre școlile comunei, am ascultat și am interpretat colinde împreună cu copiii, ne-am bucurat de cât de frumos cresc de la an la an și ne-am bucurat să le aducem un strop de fericire prin cadourile pe care Compania „Agricost” le-a oferit și anul acesta. Organizăm multe astfel de activități pentru că suntem legați de comunitățile din Insula Mare a Brăilei. O parte dintre colegii noștri sunt locuitori ai acestor comune și suntem legați sufletește de acești copii”, ne-a mărturisit unul dintre neobosiții „spiriduși ai lui Moș Crăciun”, Daniela Enciu.

Marți, 20 decembrie, Daniela Enciu, împreună cu alți trei colegi - Elena Narchevici, Florica Constantin și Cosmin Mustață (ajutor șef Fermă Maicanu) - au mers din nou în Insula Mare a Brăilei, de data aceasta în comuna Mărașu. Reprezentanții „Al Dahra Agricost” au împărțit elevilor și cadrelor didactice din Mărașu și din alte trei localități, Băndoiu, Plopu și Țăcău, nu mai puțin de 255 de pachete cu daruri de Crăciun, ajutați de primarul comunei, Antonel Colceag.

„Facem astfel de acțiuni de cel puțin cinci ani. Întotdeauna, Compania „Agricost” a fost parte din viețile oamenilor din Insula Mare a Brăilei pentru că, la final de zi, facem cu toții parte din aceeași familie”, a adăugat Daniela Enciu.

Demn de amintit este faptul că peste 1.000 de locuitori din comunele Mărașu și Frecăței sunt angajați ai Companiei „Al Dahra Agricost”, care administrează circa 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei. De la preluarea „Agricost” de către „Al Dahra”, societatea a investit continuu în implementarea de noi tehnologii agricole, dar și în proiecte pentru dezvoltarea comunităților din Mărașu, Frecăței și Brăila. De exemplu, compania a oferit o sponsorizare de 200.000 de euro pentru dotarea școlilor și grădinițelor din comunele Mărașu și Frecăței.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro