Mergi la conţinutul principal

Darius Techiu, campion balcanic de juniori II

* atletul de la LPS Brăila, pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a câștigat proba de 110 m garduri * Denis Neacșu de la CSM Brăila a cucerit argintul balcanic la 400 m

 

Atleții brăileni cu rezultate foarte bune pe plan național în 2021 au reușit să câștige și medalii internaționale. Patru sportivi brăileni, 3 de la LPS Brăila și unul de la CSM Brăila, au fost prezenți la Campionatul Balcanic de atletism pentru juniori II de la Kraljevo, din Serbia și doi dintre ei au obținut rezultate deosebite. Competiția s-a desfășurat într-o singură zi iar atleții prezenți în Serbia au alergat într-o singură cursă. Locurile au fost stabilite în funcție de timpii realizați.

Darius Techiu, sportiv pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a devenit campion balcanic de juniori II la 110 m garduri, timpul realizat de acesta, 14.54 secunde, reprezentând un nou record personal. Trebuie menționat faptul că în acest an Techiu este campion național în această probă atât la categoria lui de vârstă, juniori II, cât și la una superioară, cea de juniori I.

Tot de la grupa profesorului Fănel Ionescu, Denisa Balaban s-a clasat pe locul al 5-lea la 100 m garduri.

“Techiu este campionul en titre al României la 110 m garduri, juniori II și juniori I, acum a cucerit și aurul balcanic în această probă. Este un sportiv muncitor în primul rând, dar are și calități pentru această disciplină sportivă. Balaban s-a clasat pe locul al 5-lea dar a scos un timp bun în opinia mea, 14:15 secunde. Ea se pregătește într-un cadru organizat de doar trei ani, la anul va avea șansa să-și realizeze baremul pentru europene. Este o atletă cu calități deosebite și consider că va obține rezultate foarte bune.Trebuie să-i muțumesc profesoarei Irina Roată care i-a însoțit pe sportivi în Serbia pentru tot ceea ce a făcut pentru ei”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Tot la această competiție, Denis Neacșu de la CSM Brăila a devenit vicecampion balcanic la 400 m, cu un nou record personal, 49:49 secunde.

Raul Cîrlan, atlet pregătit la LPS Brăila de profesoara Luiza Gorciac, s-a clasat pe locul al 6-lea în proba de triplusalt masculin. 

Darius Techiu și Denis Neacșu au concurat pentru România și în proba de ștafetă 4 x100 m, probă în care sportivii din țara noastră s-au clasat pe locul al patrulea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro