Mergi la conţinutul principal
Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila 2023

Dans, catalige și acrobații. Spectacol la înălțime, duminică, pe Esplanadă

• pe 17 septembrie, de la ora 21.00, Teatrul “Maria Filotti” vine cu o surpriză pentru brăilenii de toate vârstele: “AIGUA”, un spectacol de teatru acrobatic al unei trupe din Spania • o poezie vizuală despre solidaritate, mediu și prietenie, o reflecție la 10 metri înălțime cu dans aerian, catalige și acrobații • intrarea este liberă

 

Duminică, 17 septembrie, de la ora 21.00, brăilenii de toate vârstele sunt invitați pe Esplanada Dunării, acolo unde îi așteaptă un spectacol la înălțime. Este vorba despre “Aigua”, un spectacol de teatru acrobatic al trupei XA Teatre din Spania, regia Biel  Jordà, invitat în cadrul Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila.

“AIGUA” este o poezie vizuală despre solidaritate, mediu și prietenie. O reflecție la 10 metri înălțime cu dans aerian, catalige și acrobații. O metaforă a trecerii noastre pe planeta Terra.

Într-un univers distopic, care ar putea fi al nostru, două suflete rătăcitoare, rătăcitoare și însetate, se intersectează cu gardianul apei. El, morocănos și brutal, va trebui să-și deschidă inima enormă pentru a-și recupera dansul și zâmbetul. Ele, amorale și impertinente, vor trebui să învețe să se comporte. Toți trei au nevoie de apă precum de a învață să trăiască.

În această poveste totul se mișcă, se ondulează, se leagănă într-un mod sinuos ca pe o barcă. Sistemul, emoțiile, sentimentele… sunt ca apa. O lucrare subtilă pentru a învăța să ai grijă de tine, de mediu și să te distrezi armonios.

Intrarea la eveniment este liberă!

Spectacolul “AIGUA” este cadoul pe care Teatrul “Maria Filotti” îl face tuturor brăilenilor, accesul fiind gratuit. Ulterior, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie, se va derula Festivalul de Teatru, iar bilete la spectacole pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală. Programul complet al evenimentului îl puteți găsi și pe pagina de Facebook a Teatrului “Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro