Mergi la conţinutul principal
Oameni noi pe listele PNL

Daniela Pascale: „Brăilenii vor avea pe cineva la care să apeleze necondiţionat”

Daniela Andreia Pascale are 25 de ani. A intrat în politică la 16 ani când, aşa cum spune chiar ea, a descoperit că are în ea un luptător pe care s-a hotărât să-l cultive. Acum conduce organizaţia de tineret a PNL. Spune că în cei nouă ani de politică a cunoscut oameni mânaţi de dorinţa de a face bani, de a avea putere, oameni care, pe parcursul mandatelor au uitat de unde au început şi ce şi-au dorit iniţial. Oameni care s-au pierdut pe drum din cauza egoismului. Şi-a jurat că nu o să fie niciodată ca ei. Este studentă, participă la activităţile organizatorice din PNL şi, la propunerea lui Alexandru Dănăilă, candidează pentru un post de consilier judeţean. O puteţi alege dacă votaţi lista de consilieri judeţeni PNL, la alegerile din 27 septembrie.

 

- Brăila este un oraş din care mulţi tineri visează să plece. Este oarecum neobişnuit să găseşti aici o tânără care a revenit din Marea Britanie, ba, mai mult, care a hotărât să se implice în viaţa politică a oraşului. Ce te-a făcut să intri în politică?

- Fiind un om ambiţios din fire, întotdeauna mi-am dorit să-mi depăşesc nivelul. Văzând nivelul de trai în Marea Britanie, am dorinţa să fac oraşul în care locuiesc să se ridice la standarde europene. Aş vrea ca tinerii să îşi dorească să locuiască în Brăila, să-şi întemeieze o familie aici, să îşi dorească să pornească o afacere şi să ştie că au sprijin să o dezvolte. Reîntoarcerea mea în oraşul natal s-a întâmplat după ce am realizat că, la sfârşitul zilei, nicăieri nu este ca acasă. Aici locul unde am crescut, locul unde am cele mai frumoase amintiri şi locul unde se află cei mai dragi oameni pentru mine. Însă îmi doresc să locuiesc într-un oraş cu posibilităţi. Crescând, am văzut cum oraşul meu s-a degradat de la o zi la alta, că majoritatea prietenilor mei s-au mutat în alte oraşe, în alte ţări pentru că au simţit că viaţa lor va rămâne pe loc dacă decid să rămână în Brăila. Mă gândesc: Eu sunt mândră de oraşul în care trăiesc? Nu. Atunci de ce aş avea pretenţia ca alţi tineri de vârsta mea să fie? Implicarea mea activă în politică de la o vârstă fragedă s-a întâmplat datorită dorinţei mele de a locui într-un oraş în care să te simţi cu adevărat ca acasă, un oraş în care politicienii să asculte cu adevărat dorinţele cetăţenilor, să lupte pentru aceştia şi mai ales să le pună în practică. Acesta este tipul de politician care eu îmi doresc să fiu şi care voi fi. Am ieşit de foarte multe ori pe străzile oraşului şi judeţului şi am vorbit cu oamenii. Ştiu cum se simt şi le înţeleg nevoile. Şi o să lupt pentru ele. Vreau ca brăilenii să ştie că vor fi ascultaţi şi că vor avea pe cineva la care să apeleze necondiţionat. Îi mulţumesc lui Alexandru Dănăilă pentru că mi-a oferit şansa de a candida pentru un post de consilier judeţean, şansa de a face parte dintr-o echipă de oameni noi şi profesionişti.

- Pentru Bătălia pe proiecte ai redactat două proiecte care au primit şi aprobarea liderilor partidului şi au fost introduse în programul de guvernare locală al PNL. Unul prevede sprijin financiar pentru înfiinţarea unei noi secţii în cadrul Facultăţii de Inginerie. Te rog să îmi spui despre ce este vorba.

- Datorită faptului că avem foarte mulţi elevi care excelează pe profil real, la cele mai bune licee şi colegii ale noastre, cred că ar fi utilă înfiinţarea unei secţii de Matematică-Informatică în cadrul Facultăţii de Inginerie. Ar crea un interes mai mare pentru facultate, pentru elevii care îşi doresc să rămână în Brăila. Scopul finanţării este acela de a asigura un învăţământ superior performant, cu aplicabilitate certă şi de viitor pentru zona noastră, pentru tineri în general, pentru tinerii brăileni în particular. De asemenea, proiectul meu prevede că absolvenţilor liceelor brăilene care vor opta să-şi continue studiile în Brăila, la specializările mai sus menţionate, li se vor acorda burse în cuantum de 600 de lei pe lună, din bugetul Consiliului Judeţean Brăila, cu condiţia de a se angaja în Brăila după studii.

 

Brăila Dream. Un festival de muzică la fel ca cele din vest

 

- Un al doilea proiect se numeşte Brăila Dream. Din câte am înţeles este vorba despre un Festival de muzică, pe modelul marilor festivaluri de la Cluj.

- Realizarea unui festival naţional, anual, exclusiv pentru tineri, desfăşurat pe parcursul a două zile, în parteneriat CJ Brăila - Municipiul Brăila, după modelul deja consacrat în marile oraşe ale României, s-ar putea desfăşura în parcarea din faţa stadionului Municipal. Ar fi un festival modern, la care tinerii brăileni şi-ar dori să participe, dar este important şi faptul că ar atrage turişti în oraşul nostru. Un astfel de festival ar veni şi în sprijinul afacerilor locale şi ar creşte nivelul de interes al tinerilor veniţi din alte judeţe, să descopere Brăila.

- Spune-mi, te rog, care crezi că sunt punctele tari ale oraşului Brăila şi care sunt punctele slabe?

- Brăila are un potenţial cum nu au multe judeţe în ţară. Avem un oraş foarte frumos, cu o istorie de care să fim mândri. Avem un Centru istoric care este foarte frumos, captivant, cu Ceasul simbol al Brăilei, cu clădiri istorice impresionante, precum Teatrul Maria Filotti, cu Biserici cu arhitecturi frumoase. Însă partea proastă este că nu a fost recondiţionat şi nimeni nu a venit în ajutorul proprietarilor să recondiţioneze toate clădirile de pe strada Mihai Eminescu. Avem Dunărea, cu Insula Mare a Brăilei, şi Insula Mică a Brăilei, pe care se află Parcul Natural Balta Mică, cu sute de specii de păsări, gamă floristică şi faunistică diversă, care crează un potenţial mare turistic. Avem turism foarte scăzut pentru că nu venim cu idei de dezvoltare. Fără dezvoltare, populaţia este îmbătrânită şi în scădere şi, din punctul meu de vedere, acest lucru ne afectează din ce în ce mai tare.

- Cum crezi că o să arate oraşul Brăila în 2030?

- Aşa cum spuneam, Brăila este un judeţ cu un potenţial extraordinar. Cu oamenii potriviţi în administraţie, care să vină cu proiecte de dezvoltare, de recondiţionare, să ajute afacerile să prospere, cred că Brăila ar înflori şi am începe să vedem mai mulţi tineri, mai multe familii, mai multă speranţă şi mai multă dorinţă de progres. Dacă vă doriţi aceleaşi lucruri, mergeţi la vot pe 27 septembrie. Se poate. (Interviu realizat de Alexandru IONESCU)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro