Mergi la conţinutul principal

Daniela Condurache la Brăila. Intrare liberă la Festivalul concurs „Joc și cântec”

• cea de-a doua ediție a festivalului pentru artiștii amatori are loc vineri, 8 septembrie, la Casa Tineretului de pe Calea Călărașilor • opt ansambluri din municipiu și din județ vor evolua în cadrul festivalului, iar celebra artistă de muzică populară Daniela Condurache va susține un recital, secondată de Raluca Diaconu, amfitrioana evenimentului

 

Seară dedicată folclorului și dansului popular la Casa Tineretului.

Astfel, Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria Municipiului Brăila organizează vineri, 8 septembrie, de la ora 16.00, în incinta Casei Tineretului, de pe Calea Călărașilor, cea de a II-a ediție a Festivalului Concurs pentru amatori „Joc și cântec”.

Vor evolua pe scena Casei Tineretului următorii concurenți - formații de dansuri populare și ansambluri folclorice din municipiu și județ: Ansamblul folcloric „Vulturașul” (comuna Mircea Vodă), Ansamblul folcloric „Nu mă uita” (Municipiul Brăila); Ansamblul folcloric „Hora Măxinenilor” (comuna Măxineni), Ansamblul folcloric „Mușețeanca” (oraș Însurăței), Ansamblul folcloric „Românașii lui Vlaicu” (Municipiul Brăila), Ansamblul folcloric „Mugurașii de la Șuțești” (comuna Șuțești), Formația de dans a Școlii Profesionale ,,Emil Drăgan” (comuna Grădiștea) și Ansamblul folcloric „Flori de Bărăgan” (comuna Dudești, județul Brăila).

Potrivit organizatorilor, „Daniela Condurache, inegalabila artistă de muzică populară, va fi cea care nu numai că va da lecții muzicale la scenă deschisă despre muzica populară românească, dar va oferi publicului și un recital de excepție alături de Raluca Diaconu, amfitrioana evenimentului”.

Scopul festivalului este acela de a stimula, în rândul tinerilor amatori, interesul pentru receptarea, păstrarea și punerea în valoare a creațiilor populare, a frumuseții portului popular, apropierea de tradițiile populare dar și descoperirea, cultivarea și promovarea formațiilor de dansuri populare și a ansamblurilor folclorice din județul Brăila.

Intrarea la Festivalul concurs „Joc și cântec”, de vineri, este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro