Din 97 de inculpati condamnati definitiv, pedepse cu executare in detentie au primit doar 28 de inculpati, adica aproximativ 29 la suta din numarul condamnatilor isi vor executa pedepsele in detentie. Morar a mai aratat ca 48 dintre condamnati cu comis faptele in timp ce activau in sectorul public (magistrati, politisti, personal vamal, ofiteri de armata, directori de institutii publice) in timp ce ceilalti 49 provin fie din sectorul privat (avocati, experti, lucratori bancari, directori sau administratori ai unor societati comerciale), fie erau persoane fara ocupatie.
Din cei 28 de inculpati condamnati cu privare de libertate, 16 provin din mediul privat sau erau fara ocupatie, in timp ce doar 12 functionari publici au fost condamnati cu executare in detentie.
Pentru un numar de 32 de inculpati condamnati, instantele au aplicat pedepse situate la minimul special, ceea ce reprezinta un procent de 33 la suta din numarul total al condamnatilor. Totodata, pentru 38 de inculpati condamnati, instantele au aplicat pedepse orientate spre minim, situate sub jumatatea intervalului de pedeapsa prevazut de textul legal, ceea ce reprezinta un procent de 39 la suta din numarul total al condamnatilor. "Prin urmare, in conditiile in care 58 la suta din persoanele condamnate au primit pedepse situate la minim sau sub minimul special prevazut de lege, concluzia este ca, si din punct de vedere al cuantumului pedepselor aplicate, se observa sanctionarea blanda a faptelor de coruptie, asimilate sau conexe acestora" a mai aratat Morar.