Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Voiculescu: "Problema este ca eu nu am fost tepuit niciodata, deci nu stiu cum este sa fii de cealalata parte a baricadei"

Reporter: Va maninca pielea?
Voiculescu: Nu, slava Domnului, nu am nici o problema de sanatate. Cred insa ca a venit vremea sa fac si eu ceva pentru a ramine in istorie. Vreau sa-mi vad fata in manualul de istorie de clasa a VIII-a, pe aceeasi pagina cu Basescu. Am facut multe la viata mea, slava Domnului ca nu s-a prins nimeni. Am televiziuni, ziare, radiouri, deci am bani sa traiesc inca vreo 2.000 de ani de-acum incolo. Ca mine mai sint insa si altii. Vicepremieri insa nu sint decit doi in tara asta. Iar eu am sa fiu unul dintre ei.
Reporter: Stati sa vedem daca va semneaza Basescu ordinul de investire in functie.
Voiculescu: Va semna, stai linistit. Basescu a zis ca este un presedinte jucator, da? Pai daca-i pe-asa, inseamna ca stie ca acum nu e cazul sa joace dur, sa se aventureze in atac si sa ramina descoperit in fata UE. Nu are de ce sa se opuna, chit ca stiu ca nu figurez printre persoanele simpatice lui...
Reporter: Asadar, vom avea un vicepremier imoral.
Voiculescu: Dom'le, m-ati terminat cu acest cuvint "imoral". Deci nici eu si nici Partidul Conservator nu sintem imorali. Sau nu sintem mai imorali decit ceilalti din politica. Chit ca nu avem decit 4% in sondaje, incercam sa ne facem cit mai bine treaba, pentru ca stii ce se spune: o data ce ai prins gustul banilor, vrei sa-i cistigi de toti. Si nici atunci nu poti dormi linistit, la gindul ca undeva, in lumea asta, s-ar putea sa mai existe niste bani care nu stau in buzunarul sau in contul tau. Din acest punct de vedere, consider ca pina in prezent mi-am facut foarte bine treaba.
Reporter: Ati deturnat conturile lui Ceausescu.
Voiculescu: Este o minciuna. Nu aveam cum sa le deturnez, pentru ca nu stiam cum. Bine-bine, si acum o sa ma intrebi: "Si-atunci unde sint banii lui Ceausescu, d-le Voiculescu?" Iar eu am sa-ti raspund sincer: intr-un anumit loc, in siguranta. Dar stii ce nu inteleg eu? De ce toata lumea ma intreaba pe mine despre conturile lui Nicolae Ceausescu? De parca eu as fi fost contabilul lui personal. Domnule, deci eu am fost un simplu angajat al lui, un angajat model, care si-a facut foarte bine meseria. Sint foarte pretentios cu mine si cer perfectiune de la colaboratorii mei. De aia am si afirmat ca, in cazul in care nu mi se vor stabili niste atributii clare si concise, nu voi accepta postul de vicepremier.
Reporter: Si ce atributii ati vrea sa vi se dea?
Voiculescu: In primul rind, vreau sa mi se ofere ocazia sa fac ordine in sistemul energetic din Romania. Dom'le, deci asa nu se mai poate. Sint 2-3 firme care cumpara energie de la stat cu 35 de euro si o revind apoi statului cu un pret de aproape patru ori mai mare. Este inadmisibil. Deci si eu sint contribuabil in aceasta tara si nu accept sa fiu furat de niste asa-zisi oameni de afaceri care se incaltau cu fesul pe vremea cind eu vindeam energie electrica. Un alt lucru pe care mi-l doresc si sper ca dl. Tariceanu sa ma sustina este sa supraveghez licitatiile publice care se organizeaza in Romania. Si aici este mafie mare. Poftim, eu am vrut sa cumpar o portiune din Aeroportul Otopeni, pentru ca zona are un potential imobiliar ridicat. Da' crezi c-am putut? Au masluit licitatia, au schimbat caietele de sarcini, au facut un adevarat jaf. Am si alte oportunitati de afaceri, nu ma pling, dar problema este ca eu nu am fost tepuit niciodata, nu am fost scos din nici o afacere, asa ca nu stiu cum e sa te afli de cealalta parte a baricadei. Vezi cite lucruri importante as avea de facut ca vicepremier?
Reporter: Ce are Gigi Becali cu dumnea'stra?
Voiculescu: Nu stiu. Probabil este invidios ca sint mai bine clasat ca el in "Top 300". Asta este, eu am inceput sa string bani inca de acum 30 de ani. Ca Gigi Becali ma injura pe mine, nu ma afecteaza in nici un fel. Dar s-a luat de toti muncitorii de la Antena 1, in conditiile in care oamenii acestia nu au nici o vina. Becali s-a plins ca nu este mediatizat la posturile mele de televiziune. Nu are dreptate. La stirile sportive apare destul de des si in contexte favorabile. El ar vrea sa apara si ca politician. Pai, sa ma ierte Dumnezeu, dar nu putem minti pe post, afirmind ca Gigi Becali este poltician. Poate este constructor, caci am vazut ca a facut case sinistratilor, poate este antrenor de fotbal, ca vad ca da indicatii pretioase antrenorilor de la Steaua, dar cu politica are atita treaba cit ai tu cu conturile lui Ceausescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii