Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Sabau a fost ales presedintele PLD Braila

Senatorul Dan Sabau a fost ales duminica, 14 octombrie, presedintele organizatiei judetene a PLD Braila. Acesta a candidat singur pentru functia de presedinte si a intrunit 432 de voturi favorabile, din totalul de 439 de buletine de vot depuse in urne. Liberal democratii au ales cu aceasta ocazie si vicepresedintii organizatiei judetene, membrii biroului executiv judetean, secretarul general, secretarii zonali, dar si componenta comisiei de etica, mediere si arbitraj si a celei de cenzori. Astfel, in urma votului delegatilor prezenti in sala, consilierul judetean Adrian Scutaru a fost ales vicepresedinte pentru constructia si dezvoltarea partidului, consilierul municipal Giana Patrascu - vicepresedinte pentru resurse umane, Ion Stefan - vicepresedinte pentru imagine si comunicare, consilierul municipal Grigore Potec - vicepresedinte pentru mediul de afaceri si sindicate, Danut Lungu - vicepresedinte pentru dialog cu societatea civila, Ionel Adetu - vicepresedinte pentru relatii institutionale si juridice, si Ghiorghe Gore - vicepresedinte pentru politici publice. La rindul sau, Florin Nicolae a fost ales secretar general al organizatiei judetene a PLD Braila.
La conferinta judeteana a partidului au participat, alaturi de invitatul special Theodor Stolojan - presedintele PLD, si deputatul PD Horia Vasioiu, senatorul PSD Aurel Simionescu, vicepresedintele CJ Braila, PRM-ista Niculina Moisescu, primvicepresedintele PNG-CD Braila Costica Popescu, presedintele PIN Braila - Florin Comsa, presedintele Uniunii Populare Social Crestina Braila - Sergiu Matei, presedintele PLD Tulcea - Gabriel Draghiceanu, dar si presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor - Andrei Novac. Oaspetii au tinut sa multumeasca PLD Braila pentru invitatii si au urat succes conducerii proaspat votate a partidului. Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu s-a aratat de parere ca gestul PLD Braila de a invita la conferinta reprezentantii celorlalte partide politice este unul normal, care nu a mai fost facut de mult in orasul nostru: "Eu sper ca ne putem intelege si ca dincolo de diferentele dintre noi, ca si politicieni, sa facem ceva in comun pentru binele Brailei. Imi pare bine sa vad in PLD oameni de valoare, care pina acum nu s-au implicat politic in nici un partid, si care doresc sa realizeze ceva". La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu s-a aratat bucuros de infiintarea la Braila a unei alternative la PNL, "partid care isi urmareste numai interesele obscure sau personale ale membrilor sau ale anumitor cercuri". In ceea ce o priveste, Niculina Moisescu a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, aparitia PLD pe esichierul politic nu face decit sa echilibreze lucrurile si ca partidul are misiunea de a lucra alaturi de celelalte forte la dezvoltarea Brailei. Totodata, aceasta le-a atras atentia liberal - democratilor, ca trebuie sa promoveze mai mult femeile in cadrul organizatiei.
Invitatul de onoare al congresului, presedintele PLD Theodor Stolojan, a tinut un discurs de jumatate de ora, in care a pus pe tapet problemele arzatoare ale momentului. Acesta a luat in discutie situatia politica a tarii, imaginea sifonata a "Guvernului caltabos", asa cum a preferat sa numeasca guvernul Tariceanu II, faptele de coruptie si antisociale ale partidului care in viziunea sa nu se mai numeste PNL ci PENAL, dar si realizarile filialei brailene a partidului: "Acum un an, mai precis pe data de 15 octombrie, se lansa platforma liberal - democrata. De atunci, intr-un an, ne-am organizat, am ajuns la peste 100.000 de mebri si acum sintem in plin efort de structurare a partidului. Alegerile europarlamentare sint pentru noi foarte importante, deoarece sint primele in care vom fi supusi unui test. In cele pentru Referendum nu am mers singuri, ci doar am oferit sprijin, mai mult logistic, PD-ului. Acum vom vedea ce parere au oamenii despre noi. De aceea, liderii de organizatii trebuie sa munceasca foarte mult pentru a obtine rezultate optime. Filiala braileana a muncit ca sa se organizeze si vom vedea rezultatele muncii la alegerile europarlamentare, in primul rind". Stolojan nu a ratat momentul si a atacat si un subiect cu capital electoral, vestitul pod peste Dunare, si a precizat ca politicienii trebuie sa se lupte ca investitia sa fie prinsa in bugetul pe 2008.
In ceea ce il priveste, proaspatul presedinte ales al PLD Braila, Dan Sabau, a tinut sa precizeze ca a luat decizia plecarii din PNL intr-un moment in care lucrurile se inrautatisera in partid, desi se afla la guvernare: "Am plecat din PNL cind partidul a inceput sa gliseze spre stinga. La Braila s-au facut intelegeri “underground” cu PSD si nu mai era rost sa stam. Ca parlamentari, si eu si domnul Sandu am fost intrebati cum plecam dintr-un partid aflat la Guvernare... Pentru ca lucrurile au scapat de sub control. Intr-un an, PLD Braila a ajuns capul regiunii de sud-est. Sintem 2639 de liberal - democrati. 1000 in municipiu si restul in judet. Fiecare localitate contine structuri liberal-democrate. Ne vom organiza in continuare pentru binele Brailei", a mai adaugat acesta.

Giana Patrascu a demisionat din functia de director de cabinet al prefectului

Singura prezenta care a uimit la alegerile judetene ale PLD a fost cea a fostului director de cabinet al prefectului, consilierul municipal Giana Patrascu. Desi aceasta nu si-a facut in mod public, pina acum, intentia de a parasi PNL in favoarea PLD, ea a luat aceasta decizie in urma cu citeva zile, atunci cind a demisionat si din functia de director de cabinet: "Mi-am dat demisia joi, pe data de 11 octombrie. Atunci am decis sa trec oficial la PLD. Eu am fost simpatizanta a acestui partid inca de cind s-a infiintat. Am fost directoarea de campanie electorala a PNL in 2004 si am stiut foarte bine cine a muncit atunci si in ce fel, si mai stiu cum s-au catarat cei aflati acum la putere pe umerii celor care au muncit. Este optiunea mea personala. Plecind din PNL mi-am asumat toata raspunderea si riscurile". Intrebata ce se va intimpla cu functia de consilier municipal pe care o ocupa si pe care ar putea-o pierde, odata cu schimbarea optiunii politice, Giana Patrascu a explicat: "Eu nu imi dau demisia de bunavoie, pentru ca am muncit pentru asta. Daca PNL vrea sa ma dea in judecata, e alegerea lor. Eu nu renunt. Sa vedem ce se va intimpla".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii