Mergi la conţinutul principal

Dan Păun îi sfătuieşte pe brăilenii din zonele de risc să nu revină la rude

• consilierul municipal Dan Păun a susţinut ieri o conferinţă de presă în calitate de preşedinte al PPUSL Brăila, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, despre isteria provocată de coronavirus • acesta a afirmat că problema ar putea fi evitată foarte uşor dacă toată lumea ar respecta reguli de igienă şi ar avea bun-simţ • mai mult, Păun nu s-a arătat prea încântat de modul în care Guvernul tratează situaţia

 

Consilierul municipal Dan Păun, preşedintele interimar al PPUSL Brăila, este de părere că brăilenii şi românii aflaţi în zonele de risc în ceea ce priveşte coronavirusul nu ar trebui să se întoarcă acasă, la rude. Acesta a vorbit despre reguli de bun-simţ şi despre importanţa igienei, cu ajutorul cărora răspândirea virusului ar putea fi încetinită şi chiar oprită.

“E vorba despre aşa-numitul «common sense» englezesc. Bun-simţ. E de bun-simţ să te speli pe mâini de câte ori intri în casă, de câte ori vii de undeva. E de bun-simţ să îţi păstrezi o igienă. Şi când spun igienă nu spun curăţenie, pentru că este o diferenţă între curăţenie şi igienă, cel puţin din punctul meu de vedere. O igienă deosebită a mâinilor şi a mucoaselor. Ai grijă să nu te apropii, să nu intri în mulţimi unde există riscul să te întâlneşti cu persoane care au luat-o şi nu îşi protejează cunoştinţele. Iarăşi este de bun-simţ, dacă ştii că vii dintr-o zonă riscantă sau ştii că ai ceva simptome, să nu îi îmbolnăveşti pe ceilalţi, pe ai tăi! De asta apare discuţia de pe internet că vin cei din Italia în România. Bun! Dacă eşti pus în situaţia să vii dintr-o zonă cu risc, nu te duci acasă să-ţi îmbolnăveşti părinţii! Pentru că tu ai şanse mai mari să fii bolnav, decât cei de acolo. Lasă-i în pace! Acum să discutăm şi de cine vine din Italia, pentru că urmează Spania, urmează Germania, pentru că se va propaga cu siguranţă. Eu aş face o listă în primul rând cu cine nu vine în ţară în clipa de faţă”, a declarat Păun.

Acesta a afirmat că nu vor reveni în România cei care sunt stabiliţi în străinătate, au un job stabil, eventual o familie acolo. Cât despre “imigranţii economici”, cu job-uri sezoniere, Păun este de părere că Guvernul PNL ar trebui să instituie o celulă de criză pentru a-i ajuta, deoarece oamenii sunt disperaţi pe motiv că vor rămâne fără locuri de muncă, pe fondul crizei coronavirusului.

“Este evident că sunt oameni supăraţi. Şi eu aş fi supărat să fiu surprins într-un autobuz, fără să ştiu şi să fiu sechestrat acolo. Obligat să rămân o zi - două - trei, o săptămână. Fiecare e supărat. Dar a sosit momentul în care noi, ca societate, să punem disconfortul personal după interesul general. Că ne e nouă rău, ne e rău! Asta e! Dar să sperăm că ne e bine. Aşteptam mult mai multe reacţii în mass-media din partea celor care sunt profesionişti, care au notorietate în domeniul sănătăţii. Să iasă şi să repete până la saturaţie măsurile de siguranţă pe care să le luăm noi înşine. Că dacă nu ai tu grijă de tine, cine să aibă? Altcineva? Să fim serioşi!”, a mai adăugat Păun.

Membrii PPUSL au mai atras atenţia asupra pericolului economic provocat de isteria legată de coronavirus pentru societăţile din Brăila. În special pentru fabricile de confecţii care colaborează cu Italia. Potrivit acestora, mulţi agenţi economici nu mai pot primi materie primă din Italia, dar nici trimite marfa pe care au lucrat-o, din momentul în care ţara şi-a blocat graniţele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro