Dan Ioan Popescu a venit la sediul instantei supreme in jurul orei 13,00, insotit de avocatul sau, Catalin Dancu.
Potrivit ultimelor informatii in acest caz, raportul preliminar trebuia efectuat de un expert numit de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si de catre doi experti parte, unul din partea familiei lui Ioan Dan Popescu si celalalt din partea Ministerului Finantelor Publice.
Toate documentele depuse la dosar de catre Dan Ioan Popescu au calitatea de acte clasificate, expertii neavind voie sa ofere informatii in legatura cu datele la care vor avea acces prin implicarea in acest caz. In conditiile in care raportul preliminar are o opinie unitara a celor trei experti, ancheta ar trebui sa se incheie.
La un termen anterior, Catalin Dancu declara presei ca, desi Instanta Suprema insista ca la dosar sa fie depuse acte privind dobindirea unor bunuri de catre fostul ministru in anul 2000, clientul sau nu va depune nici un act din acea perioada pentru ca sesizarea Parchetului in cauza vizeaza doar dobindirea averii in perioada 2001-2004.
Dancu a mai sustinut ca Parchetul nu a depus inca dovezi clare pentru sustinerea acuzatiilor referitoare la o presupusa dobindire ilicita a averii de catre Dan Ioan Popescu, sustinind ca Instanta Suprema a fost sesizata nelegal.
La sfirsitul lunii octombrie a anului trecut, Dan Ioan Popescu anunta ca intentioneaza ca, impreuna cu sotia sa, sa dea statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, acuzind ca, in procedura de verificare a averii, le-au fost incalcate anumite drepturi.
Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a adresat comisiei speciale a Instantei Supreme o cerere de verificare a averii lui Dan Ioan Popescu si a sotiei acestuia, ca urmare a unei sesizari a Centrului de Resurse Juridice (CRJ) care reclama neconcordante aparute intre declaratiile de avere.
CRJ a semnalat neconcordante in declaratiile de avere a 124 de demnitari.