Mergi la conţinutul principal

Dan Barna spune că brăilenii i-au vorbit despre «speranţa unei Românii altfel»

* preşedintele USR, candidatul Alianţei USR - PLUS la Alegerile Prezidenţiale, Dan Barna, s-a aflat joi şi vineri într-o vizită la Brăila * acesta se află într-o campanie naţională pentru strângerea a 200.000 de semnături astfel încât să se înscrie în cursa pentru Cotroceni * Barna a afirmat că s-a întâlnit cu brăilenii în Parcul Monument şi pe principalele bulevarde şi aceştia i-au vorbit despre speranţa unei Românii altfel

 

Liderul Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, candidatul Alianţei USR - PLUS la algerile prezidenţiale, a vizitat joi şi vineri oraşul Brăila, pentru a se întâlni cu oamenii şi pentru a strânge semnături astfel încât să se poată înscrie în cursa electorală. Acesta a susţinut vineri o conferinţă de presă alături de preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu, dar şi de liderul PLUS Brăila, Adrian Neagu, povestind despre reacţiile pe care le-a primit din partea brăilenilor în aceste două zile. Barna a precizat că a avut ocazia de a merge în Parcul Monument, dar şi pe principalele bulevarde ale oraşului, unde a stat de vorbă cu oameni de categorii de vârstă diferite, în încercarea de a-i convinge că merită să candideze şi să ajungă preşedintele României. Potrivit USR-istului, ideea cea mai invocată de brăileni în cadrul acestor discuţii a făcut referire la speranţa pentru un trai mai bun.

“Este încă un pas în această caravană în care voi acoperi toate judeţele României. Suntem în etapa de strângere a celor 200.000 de semnături. Am fost încă de ieri după-amiază în Brăila, am fost în parcul central, pe bulevardele oraşului. Am discutat cu foarte mulţi brăileni şi cu oamenii vârstnici care joacă şah în parc. Chiar am asistat la câteva partide de şah şi  am vorbit despre aşteptările şi dorinţele lor de a-şi vedea nepoţii mai des, de a-şi vedea copiii întorcându-se o parte dintre ei acasă. Am discutat şi cu tineri, mulţi dintre ei veniţi doar pentru vacanţă, care lucrează în Europa sau în alte oraşe mari, în Bucureşti şi în alte oraşe mari din România, despre nevoia generală de schimbare de care România are atâta nevoie. Ceea ce se întâmplă după 3 ani de guvernare PSD şi după 30 de ani de guvernare a vechii clase politice este exact acest sentiment că lucrurile nu mai pot continua aşa. Faptul că jumătate dintre tinerii de liceu îşi doresc să plece din România astăzi, arată că dacă nu schimbăm modul în care se întâmplă politica în România, dacă nu schimbăm viziunea pe care o propunem ţării noastre, în 10 - 15 ani vom rămâne o ţară săracă, goală şi foarte slabă”, a declarat Barna, explicând că tocmai pentru a ajuta la producerea acestei schimbări necesare a luat decizia de a candida pentru Preşedinţia României.

Barna a recunoscut că preşedintele statului nu poate realiza lucrări de infrastructură, construcţii sau să furnizeze servicii, dar poate să dea mesajul de încredere pentru România. Acesta a vorbit despre meritocraţie, promovarea oamenilor competenţi pe funcţii cheie în stat şi încetarea politicii făcute pe genunchi.

Potrivit liderului USR, organizaţia din Brăila ar trebui să strângă în jur de 3.000 - 3.500 de semnături în această campanie. Barna s-a arătat mulţumit că deja ar fi peste 1.600 de semnături strânse în oraşul nostru.

Barna a mai precizat că a vizitat şi o întreprindere economică, iar mesajul celor care munceau acolo pentru el a fost tot legat de speranţa schimbării clasei politice actuale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro