• preşedintele PLUS şi liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European a declarat că cei doi candidaţi ai alianţei USR-PLUS la Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean sunt o alternativă la vechea clasă politică • acesta a vorbit despre potenţialul pe care Brăila îl are, prin poziţia sa geografică la Dunăre
Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, europarlamentar şi liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a venit, ieri, la Brăila, pentru a susţine candidaţii alianţei USR-PLUS la alegerile locale de duminică: Mihai Isvoranu la Primăria Brăila şi Cătălin Stacu la Consiliul Judeţean. Cioloş a vorbit despre viziunea alianţei USR-PLUS pentru administraţia locală şi a subliniat potenţialul pe care Brăila îl are prin poziţia sa geografică.
“Vin cu plăcere la Brăila şi trebuie să recunosc, astăzi, şi cu un sentiment de tristeţe, dar şi cu unul de optimism. De tristeţe pentru că Brăila, din păcate, chiar dacă e la malul Dunării şi conexiunea asta cu fluviul Dunărea ar trebui să-i aducă bogăţie, prosperitate şi oportunităţi care să fie valorificate şi economic şi social, nu s-a reflectat în ultimii zeci de ani în modul în care dezvoltarea economică şi socială de aici a evoluat. Şi, din păcate, vedem partea aceasta în toate judeţele care sunt riverane cu Dunărea. Sunt judeţe care au rămas în sărăcie pentru că cei care l-au condus în ultimii 30 de ani nu au avut nicio viziune. Au venit doar să pompeze resurse în buzunarele lor şi a acoliţilor lor. Şi din păcate asta s-a întâmplat şi în Brăila, cu toate că Brăila împreună cu Galaţi ar putea fi şi pot să fie şi trebuie să fie un pol de dezvoltare a României şi o sursă de prosperitate pentru această regiune. Proximitatea Dunării e un potenţial important şi esenţial, mai ales dacă ţinem cont de faptul că în următorii ani, cu siguranţă, transportul maritim şi transportul fluvial o să crească, o să se dezvolte şi se vor investi bani mulţi la nivel european în acest sector. Brăila ar putea să profite de acest lucru. Mai bune condiţii decât Brăila, Galaţi nu există în România pentru a profita de această schimbare de optică la nivel european”, a spus Dacian Cioloş.
Liderul Renew Europe din Parlamentul Eurpean a mai adăugat că alianţa USR-PLUS are oameni competenţi, oameni cu viziune, care pot implementa aceste proiecte, fiind o alternativă la vechea clasă politică.
“Alegerile de 27 septembrie pot fi un moment de cotitură pentru România, împreună cu alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. Pentru că e prima dată când România şi brăilenii au cu adevărat o alternativă. Nu mai sunt în situaţia de a alege răul cel mai mic şi pot să aleagă o alternativă care poate să ofere o altă direcţie de dezvoltare acestor locuri. Şi această alternativă e una reală. Ceea ce vă propune alianţa USR-PLUS este o adevărată alternativă la clasa politică, care de 30 de ani a putut să demonstreze de ce e capabilă şi vedem situaţia şi halul în care se află România, ca să nu mai vorbesc de Brăila. Că vă spuneam, oportunităţi peste oportunităţi ratate. Alianţa USR-PLUS e o adevărată alternativă pentru că vine cu această viziune de reconstruire a României pe nişte valori şi principii noi. Fără hoţie, fără corupţie! Da, e posibil şi în România. Am venit aici să susţin candidaturile lui Mihai Isvoranu la Primăria Brăila şi lui Cătălin Stancu la Consiliul Judeţean. Sunt doi oameni care au în spatele lor o echipă, care au consilieri oameni cu competenţe complementare, care sunt în măsură să pună în aplicare acest plan”, a mai declarat Cioloş.
Apoi, Mihai Isvoranu, candidatul alianţei USR-PLUS la Primăria Brăila, a făcut un scurt rezumat al proiectelor pe care vrea să le implementeze.
“În campania mea v-am vorbit despre proiectele mele finanţate din fonduri europene. V-am vorbit de la spitalul de copii pe care Brăila nu îl are astăzi, până la policlinicile de cartier. V-am vorbit despre şcolile şi grădiniţele care trebuiesc modernizate şi de after-school-uri publice, v-am vorbit de terenuri de sport care nu există în cartiere în moment acesta şi de baze sportive de performanţă. V-am vorbit de refacerea Centrului Vechi care ar aduce multe locuri de muncă şi turism de calitate în Brăila. Votul de duminică rezumă voinţa brăilenilor. Voinţa brăilenilor în a alege între vechea administraţie bazată pe pile, pe relaţii, pe interese de grup, sau o nouă administraţie bazată pe deschidere, pe grijă faţă de populaţie, pe o administraţie pro-europeană, pe proiecte cu Uniunea Europeană care vor duce la dezvoltarea Brăilei”, a punctat Isvoranu.
Colegul său de alianţă şi candidatul la CJ, Cătălin Stancu a ţinut să precizeze că primul său proiect în calitate de preşedinte al mini-parlamentului brăilean va fi reorganizarea din temelii a administraţiei judeţene, un nou sistem în care oamenii vor fi angajaţi pe competenţe. De asemenea, tot la capitolul proiecte, acesta a trecut în revistă şi rolul Dunării în dezvoltarea turistică.