Formaţia brăileană a pierdut cu 1-0 la Rapid, însă golul giuleştenilor a ridicat multe semne de întrebare. Golul a fost marcat de Robuste însă, aflat în poziţie de ofsaid, Iulian Popa a influenţat faza, iar reuşita gazdelor trebuia anulată. Ţinând însă cont de raportul ocaziilor, Rapid a fost echipa mai bună în acest meci. Dacia Unirea a avut o primă repriză bună, în care a avut şansa de a marca şi de a restabili egalitatea, dar în partea secundă brăilenii au evoluat sub nivelul lor. Alin Pânzaru a spus că brăilenii au jucat timoraţi: "Au fost copleşiţi de importanţa meciului, au jucat timoraţi. Rapidul a marcat din ofsaid însă este o echipă bună, cu fotbalişti experimentaţi şi ne-a fost greu să întoarcem rezultatul atâta timp cât jucătorii tineri de la Dacia Unirea au evoluat cu trac. În prima repriză am avut câteva şanse mari de a egala, în partea a doua Rapidul a ratat marile ocazii". Peşedintele clubului, Valentin Avramescu, susţine că piesele importante din angrenajul echipei nu au reuşit să se refacă fizic, după meciul cu Academica Clinceni. "Din păcate nu am avut tonus fizic, jucătorii noştri importanţi au o anumită vârstă şi nu au reuşit să se refacă după meciul de pe teren propriu. Lupta pentru primele două locuri continuă, mai sunt trei meciuri, 9 puncte în joc, orice se poate întâmpla", a declarat Valentin Avramescu imediat după joc.
Partida din Giuleşti a început cum nu se poate mai rău pentru gruparea de la Dunăre. La al doilea corner consecutiv, în minutul 3, rapidiştii au deschis scorul prin Robuste, însă golul trebuia anulat pentru că un coechipier de-al său, Iulian Popa, a atacat mingea şi a influenţat faza. Asistenul de pe acea parte nu a semnalizat iar centralul a validat reuşita gazdelor. Vasile Nicolae (min. 16) a şutat razant cu transversala porţii lui Mitrea iar patru minute mai târziu Morar a irosit o altă şansă de gol a gazdelor. Abia în minutul 22 Roşu a şutat pe centrul porţii iar un minut mai târziu, lansat în adâncime de Onofraş, Enciu a făcut o preluare largă şi a şutat în portarul Drăghia. Rapid a fost aproape de 2-0, în minutul 26, când Vlad Morar a pătruns în careul brăilean şi a şutat dintr-un unghi dificil la colţul scurt însă Mitrea a deviat mingea în corner. Până la finalul primei reprize Dacia Unirea a controlat ostilităţile în teren, şi-a creat ocazii de gol însă la şutul lui Frunză (min. 27), mingea deviată de Enciu a fost prinsă cu dificultate de portarul Rapidului şi, tot în acelaşi minut, Drăghia a parat mingea şutată de Onofraş. Onofraş (min. 42) şi Muscă (min. 44) şi-au mai trecut o dată numele pe lista ratărilor astfel că până la pauză tabela nu s-a mai modificat.
Dan Alexa l-a trimis în teren pe N'Koyi, mutare inspirată, astfel că repriza a doua a fost la discreţia gazdelor. Tudoran a trimis mingea în transversală în minutul 59, iar N'Koyi şi Popa au trecut de asemenea pe lângă majorarea scorului. Jucătorii Daciei Unirea au intrat cu mingea la picior în careul advers abia în minutul 62, însă acţiunea lor nu a avut un final fericit.
Rapid a câştigat partida după un gol controversat şi a revenit pe primul loc în Seria întâi, însă în această săptămână FRF va pune în aplicare cererea FIFA de a sancţiona clubul giuleştean cu şase puncte, astfel că rapidiştii vor rămâne cu 31 de puncte, tot atâtea cât are acum şi Dacia Unirea.
Săptămâna aceasta Dacia Unirea va susţine două partide pe teren propriu, miercuri cu Dunărea Călăraşi, sâmbătă cu SC Bacău.
Dacia Unirea: Mitrea - Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Roşu (min. 87: G. Iordache), Onofraş, Petean (min. 68: Olenic), Frunză - Muscă, Enciu (min. 79: M. Dima).
Rapid: Drăghia - N. Vasile, Robuste, Fran Cruz, Fota (min. 44: Raiciu) - Tudoran (min. 72: Căruţă), Luque (min. 46: N'Koyi), Costin, Popa - Martin, V. Morar