• proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila, în baza legii 350 din 2005, şi are şapte acţiuni principale • valoarea totală a acestuia este de 250.128 lei
Clubul fanion de fotbal al oraşului Brăila, Dacia Unirea a lansat proiectul “Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”, eveniment la care au participat preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării fotbalistice brăilene, Valentin Avramescu, reprezentantul CJ Brăila, Alin Ilie, şi directorul adjunct al DJST Brăila, Nicuşor Hagiu. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila în conformitate cu legea 350 din 2005, valoarea totală a acestuia fiind de 250.128 lei, aportul oficialităţilor locale fiind de 225,115,2 lei.
“Proiectul «Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean» se doreşte a fi o continuare a celui de anul trecut, pe care noi l-am denumit «Fotbalul juvenil brăilean, educaţie prin sport», şi ne dorim ca acesta să reprezinte un nou impuls pentru revigorarea fotbalului brăilean şi, în special, al clubului Dacia Unirea la nivel juvenil. El va fi structurat pe şapte activităţi principale şi se va încheia pe 15 noiembrie 2017”, a declarat Valentin Avramescu, preşedintele CA al Daciei Unirea.
Primele două activităţi principale, demarate deja, au ca obiectiv promovarea acestui proiect prin acţiuni specifice de popularizare, după care va urma “Caravana fotbalului brăilean” – ediţia 2017. Cu acest prilej vor avea loc jocuri demonstrative la şcolile din Surdila Greci, Berteştii de Jos şi Movila Miresii, precum şi la trei unităţi şcolare din municipiul Brăila, cele din cartierele Radu Negru, Vidin şi Apolo-Marna. În cadrul acestui proiect Dacia Unirea va organiza şi “Cupa Dunării de Jos” – ediţia a II-a, la care vor fi invitate mai multe echipe decât au fost anul trecut, şi care va avea în premieră şi o componentă de fotbal feminin. De asemenea, clubul brăilean de fotbal va organiza, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila, acţiuni la Centrul de Detenţie de la Tichileşti, dar şi cu copiii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila.
“În urma proiectului de anul trecut numărul copiilor legitimaţi a crescut cu 26%. Avem acum 220 de fotbalişti copii şi juniori legitimaţi şi sper ca numărul lor să crească odată cu derularea acestui proiect, la care vom avea, ca de obicei, ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Brăila”, a mai spus Valentin Avramescu.