* vicepreședintele Vasile Popa și antrenorul Florentin Petre au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre soarta clubului de fotbal * într-un comunicat postat pe pagina oficială a clubului, Consiliul Director al Daciei Unirea îndeamnă suporterii și opinia publică la calm și echilibru
Clubul de fotbal Dacia Unirea se află din nou într-un moment de răscruce, este concluzia vicepreședintelui Consiliului de Administrație, Vasile Popa, și a antrenorului Florentin Petre. O concluzie normală
ținând cont că după 16 etape formația de fotbal brăileană are doar 2 puncte și, în principal, doar cu banii din proiectul finanțat de Consiliul Județean, nu a putut să formeze o echipă de nivelul valoric al eșalonului în care a promovat și în acest moment poate fi deja considerată ca retrogradată. Despre situația critică în care se află Dacia Unirea a vorbit, într-o conferință de presă, vicepreședintele Vasile Popa. Șeful clubului brăilean de fotbal a spus, printre altele, că membrii Consiliului Director și-au depus mandatele la dispoziția Adunării generale, programată a avea loc pe data de 15 decembrie. Prin acest demers făcut de actuala conducere, orice persoană potentă financiar poate prelua clubul. Dar acesta a lăsat să se înțeleagă că în cazul în care nu vor fi ofertanți, acest club de fotbal nu se va desființa.
“Clubul Dacia Unira se află la un moment de răscruce și nu este nici primul și cred că nici ultimul în istoria zbuciumată a celor 102 ani de existență. Au mai fost 2-3 astfel de situații în ultimii doi ani și de fiecară dată am găsit soluții. Acum 8 ani, tot într-o situație disperată, conducerea de atunci ne-a găsit pe noi, pe mine și pe colegul Vali Avramescu. Acum vrem și noi să găsim pe cineva dispus să preia ceea ce noi am încercat să menținem în viață în decursul celor 8 ani. Subliniez, noi n-am reușit decât să menținem clubul în viață prin diferite strategii, cu speranța că va veni cineva și va dori să se implice să conducă clubul. Dacă nimeni nu vine să preia clubul, nu suntem atât de iresponsabili să-l abandonăm. Dacia Unirea e un brand al orașului Brăila”, a declarat Vasile Popa, la conferința de presă.
Florentin Petre: “Un cerc vicios din care nu putem ieși”
Antrenorul Florentin Petre nu a fost prezent fizic la această conferință de presă dar acesta a participat la eveniment prin intermediul aplicației Zoom, prilej pentru a vorbi despre situația echipei. Acesta a ținut să precizeze că nu era bine pentru Dacia Unirea dacă nu promova și rămânea în Liga a III-a și că, în condițiile vitrege din punct de vedere financiar, ceea ce a reușit cu acest club de fotbal se numește performanță.
“Ceea ce am făcut noi într-o perioadă scurtă de timp, cu banii pe care i-am avut, se numește performanță și am muncit enorm să o realizăm. Consiliul Județean ne-a susținut financiar. Lipsa resurselor a făcut să nu avem rezultate. Lipsa rezultatelor a dus la îndepărtarea suporterilor. Așa ne învârtim de câțiva ani. Avem un grup de copii minunați pe care îi iubesc pentru performanța pe care au făcut-o și pentru unitatea de care au dat dovadă în toată perioada în care i-am antrenat. Sunt echipe de Liga III-a care au cheltuit miliarde și n-au promovat. Noi am reușit în condiții foarte grele. Dacă începea ploaia trebuia să găsim un teren de antrenament pe la Galați sau să ne pregătim trei zile prin parcuri. Era normal ca atunci când am ajuns în Liga a II-a să avem în cont cel puțin 500.000 de euro să putem începe campionatul. O formație de Liga a II-a nu poate începe campionatul fără un milion de euro în cont, ca să poți aduce jucători care fac diferența”, a punctat Florentin Petre.
Îndemnăm suporterii și opinia publică la calm și echilibru
La începutul acestei săptămâni, Consiliul Director al Daciei Unirea Brăila a emis un comunicat, în care a dorit să calmeze spiritele încinse pe pagina de Facebook a clubului, unul în care a explicat greutățile prin care trece gruparea fotbalistică brăileană și ceea ce se dorește în continuare.
“În viața oricărei echipe apar momente fericite, dar și momente triste, iar în acest an deosebit de greu am avut parte din plin de ambele variante. Este o etapă și un ciclu care se încheie în acest moment, cu lucruri bune, însă, inevitabil, și cu greșeli. În același timp nutrim speranța că următoarea etapă să fie abordată cu un alt entuziasm și cu o energie pozitivă. Îndemnăm suporterii și opinia publică la calm și echilibru, pentru că până la urmă e o competiție sportivă, cu învinși și învingători.
Este limpede că “socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg”, planul și obiectivul minim cu care s-a plecat în vară la drum (la nivel sportiv, financiar etc.) a fost supraevaluat și, pe cale de consecință, neconcretizat. Pentru acest lucru, bineînțeles că toată lumea (conducere, antrenori, jucători) are o parte de vină în proporții diferite, iar cel mai important lucru este să ni le asumăm și, mai ales, să învățăm din aceste greșeli.
Lăsăm staff-ul tehnic și jucătorii să explice rezultatele strict din punct de vedere sportiv, rezultate care, din păcate, nu ne fac cinste și aruncă o intensă umbră negativă asupra muncii noastre, mai ales că “ultima impresie contează”.
Așteptăm propuneri serioase și concrete pentru un nou management al activității pe orice palier dorit (management, finanțare etc.) din partea oricarei persoane interesate de fotbalul brăilean, actual sau fost suporter, critic sau simpatizant, reînnoind invitația de a ieși din poziția deosebit de confortabilă de “etern critic din spatele tastaturii”. Este momentul pentru o implicare cu responsabilitate, pentru fapte concrete și nu numai pentru cuvinte, mai mult sau mai puțin civilizate”, se specifică în comunicatul clubului de fotbal.