Mergi la conţinutul principal

Dacia Unirea a demarat pregătirile pentru campionatul 2016-2017

Lotul Daciei Unirea s-a reunit ieri după-amiază la stadionul Municipal, iar după o scurtă şedinţă în vestiar, antrenorii Alin Pânzaru şi Paul Vlad au condus primul antrenament, unul la care au participat 23 de fotbalişti şi anume portarii Mitrea, Olaru, Leu şi jucătorii de câmp, Stănciulescu, Necoară, Ghiocel, Ivan, Petean, Niţă, Dima, Puşcaşu, Muscă, G. Iordache, Roşu, Moroianu, P. Ioan, Mucuţă, D. Oprea, Bardaş, M. Iordache. Iosofache şi Ianoş Kovacs au făcut antenament separat cu kinetoterapeutul Doru Şerban. Singura noutate din lotul brăilenilor este fundaşul Eduard Chivu, un junior venit în probe de la Olimpia Rm. Sărat. Au lipsit motivat Marco Enciu şi Victor Olenic, iar Stelian Nicoliţă i-a anunţat pe conducătorii clubului că nu mai vrea să activeze la echipa fanion a Brăilei. Până pe data de 5 iulie jucătorii vor efectua un singur antrenament pe zi, iar de pe 6 iulie vor intra în semicantonament timp de zece zile. De la jumătatea lunii viitoare Dacia Unirea va disputa şi partide de verificare. La primul antrenament atmosfera a fost degajată, iar glumele spuse de Petean au făcut ca şedinţa de pregătire să treacă mai repede. La final, Cristi Mitrea, care a împlinit 29 de ani, şi-a cinstit colegii cu o
Bere, iar aceştia i-au cântat în vestiar "Mulţi ani trăiască!".

Valentin Avramescu propune un buget de 3 milioane de lei

Prezent la reunirea lotului, Valentin Avramescu, preşedintele Daciei Unirea a spus că până pe 1 iulie vrea să încheie contractele de joc cu toţi fotbaliştii, dar a vorbit şi despre obiectivul clubului pentru sezonul 2016-2017, unul pretenţios, o clasare între primele trei echipe. Dar a subliniat că pentru realizarea acestui obiectiv Dacia Unirea are nevoie de un buget de 3 milioane de lei. "Începe un nou campionat, un nou început de drum şi ne dorim ca parcursul echipei să fie mai bun decât cel din sezonul trecut. Până pe 1 iulie sper să finalizăm contractele cu jucătorii. Din păcate, ca şi în anii precedenţi nu ştim pe ce buget ne vom baza, însă un lucru bun este că Florin Cârligea rămâne lângă noi. Astăzi (n.r. luni, 27 iunie) am depus la Primărie şi la Consiliul Judeţean două solicitări de finanţare. Pentru că ne-am propus ca obiectiv o clasare pe podium, avem nevoie de un buget pe măsură. Am făcut şi o propunere de buget în acest sens pentru campionatul următor, este vorba despre 3 milioane de lei. Un buget la care să contribuie Primăria Brăila, Consiliul Judeţean, iar a treia parte să fie asigurată din fonduri proprii, mă refer la sponsorizări, bani din pubilitate, din bilete. Eu consider că am făcut o cerere rezonabilă, acum aşteptăm răspunsul autorităţilor locale", a declarat Valentin Avramescu. Sursa citată a spus apoi că până în acest moment Primăria Brăila a virat, în două tranşe, către clubul Dacia Unirea suma de 320.000 lei şi că în continuare, echipa fanion a oraşului aşteaptă restul de bani, până la 1 milion de lei, iar aceeaşi sumă este solicitată şi de la CJ. Iar şeful clubului brăilean a explicat şi pentru ce sunt necesari aceşti bani. "Pentru că ne-am propus un obiectiv îndrăzneţ avem nevoie şi de un lot de jucători care să ne ajute să realizăm acest lucru. În funcţie de buget stabilim lotul, stabilim cine pleacă şi cine vine, pentru că trebuie să avem un lot echilibrat valoric pe fiecare post. În viitorul campionat vom avea 11 deplasări grele, avem nevoie de bani. Noi aşteptăm cu încredere semnale pozitive din partea oficialităţilor locale", a mai spus Avramescu. Tot cu acest prilej preşedintele clubului brăilean a tras din nou un semnal de alarmă în privinţa infrastructurii: "Vor fi multe meciuri televizate în viitorul campionat, este imaginea Brăilei în joc, eu cred că autorităţile locale ar trebui să ia în seamă şi modernizarea stadionului Municipal".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro