Mergi la conţinutul principal

Dacia Unirea Brăila, reunire cu multe incertitudini

* în primul rând, echipa nu are buget * de asemenea, are un singur jucător sub contract, pe Cosmin Neagu * au răspuns "prezent" 17 fotbalişti, însă la primul antrenament au participat efectiv doar 14 jucători * fundaşul Andrei Puşcaşu este singura noutate din lotul brăilean * sâmbătă, Dacia Unirea joacă primul amical, în deplasare la CSMS Iaşi

 

La primul antrenament după vacanţa de vară, au fost prezenţi 17 jucători, reunirea lotului Daciei Unirea s-a realizat, însă viitorul echipei este unul mai mult decât incert deoarece clubul de fotbal nu are nicun leu în cont. Iar perspectivele în privinţa unui buget din parta administraţiei locale, care să asigure echipei fanion a Brăilei menţinerea în Liga a II-a, sunt sumbre. Curtea de Conturi a blocat finanţarea Daciei Unirea, iar principalul sponsor, Florin Cîrligea, a închis de asemenea robinetul sponsorizării şi a spus clar: ”Fotbalul este un capitol închis pentru mine”. Mai mult, cu excepţia lui Cosmin Neagu, căruia şefii Daciei Unirea i-au prelungit unilateral cu încă un an contractul, celorlalţi fotbalişti le-au expirat înţelegerile cu gruparea fotbalistică de la Dunăre. În speranţa că totuşi, pe ultima sută de metri, se va rezolva problema finanţării, conducerea clubului a demarat în urmă cu o săptămână discuţiile cu fotbaliştii pentru prelungirea contractelor, iar luni, la reunirea lotului Valentin Avramescu a avut din nou discuţii individuale cu fiecare fotbalist în parte pe aceeaşi temă, data limită până când jucătorii ar trebui să opteze dacă rămân sau nu la Dacia Unirea fiind stabilită pentru miercuri, 5 iulie. “Noi încă mai sperăm să supravieţuim în Liga a II-a şi negociem cu jucătorii prelungirea contractelor. Până miercuri trebuie să ştim pe cine vom conta în situaţia în care vom primi finanţare de la oficialităţile locale. Ei trebuie să opteze dacă vor sau nu să rămână la Brăila”, a declarat cu acest prilej Valentin Avramescu, preşedintele Consiliului Director al Daciei Unirea. Niciunul dintre jucători nu a dorit să comenteze pe acest subiect însă după faţa lor se vedea că nu mai cred în promisiuni.


 

Fundaşul de 17 ani Andrei Puşcaşu singura noutate de la reunirea lotului

În condiţiile în care în 2017 fotbaliştii de la Dacia Unirea au primit doar 1.500 de lei, aceasta rezultând dintr-o primă de Paşti de aproximativ 500 de lei şi în jur de 1.000 de lei, acum două săptămâni, după ce s-au primit banii pe Muscă de la Juventus Bucureşti, primul antrenament s-a desfăşurat într-o atmosferă tensionată. Singura noutate de la reunire a fost prezenţa juniorului de 17 ani Andrei Puşcaşu, un jucător din Galaţi care s-a stabilit în urmă cu 10 ani în Italia, acolo făcânduşi junioratul. De la reunire au lipsit motivat şi nemotivat mulţi dintre cei mai importanţi jucători din sezonul trecut. La apel au răspuns prezent portarii Leu, Olaru, Popa şi jucătorii de câmp Ivan, Stănciulescu, Olenic, Iosofache, Mucuţă, Roşu, P. Ioan, Ciucureanu, Puia, Moroianu, Dima, Ghiocel, Roşoagă, Puşcaşu, cu menţiunea că Morioanu fiind accidentat a stat pe marginea terenului, iar Leu, care îndeplineşte şi funcţia de antrenor cu portarii, a condus antrenamentul împreună cu secundul Paul Vlad. Adăscăliţei, Moglan şi Eduard Oprea au lipsit motivat însă, din punctul de vedere al conducerii clubului, Niţă şi Neagu au lipsit nemotivat, iar la Mitrea şi Necoară s-a renunţat.

Singurul jucător care a plecat de la Dacia Unirea cu acordul clubului este mijlocaşul Andrei Puşcaşu.

Până vineri jucătorii vor efectua câte un antrenament pe zi, iar sâmbătă vor susţine primul amical, în deplasare la CSMS Iaşi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro