Mergi la conţinutul principal

Dacia Unirea a avut 28 de jucători la reunirea lotului

* portarul Bogdan Toma, Cristian Eni şi Edi Giurcanu, un fotbalist venit în probe din Spania, au fost singurele noutăţi

 

 

 

Vacanţa de vară s-a încheiat pentru jucătorii Daciei Unirea, iar luni, 4 iulie, lotul echipei brăilene s-a reunit la Municipal pentru a demara pregătirile în vederea sezonului competiţional 2022-2023, al Ligii a III-a.

La reunire au fost prezenţi 28 de jucători, majoritatea din propria pepinieră.

Din vechiul lot au venit portarii Butunoiu şi Moisoiu şi jucătorii de câmp Vali Robu, Bădilaş, Vartolomei, Boroşu, Ghiţă şi Ene. Duţu şi Sava au lipsit motivat. Au fost prezenţi şi 11 jucători de la grupa de juniori pregătită de Iulian Bogoş. Singurele noutăţi au fost portarul Bogdan Toma, care a fost legitimat în sezonul recent încheiat la CS Făurei, un jucător pe care Dacia Unirea îl deţine în coproprietate cu Stars Brăila, Cristian Eni, un fotbalist din Galaţi care a mai evoluat în judeţul nostru la Sportul Chiscani dar care a mai fost legitimat în cariera sa sportivă la Dunărea Galaţi şi la Baia Mare, şi Edi Giurcanu, un fotbalist venit în probe din Spania. Cu excepţia lui Eni, care are 30 de ani, ceilalţi jucători sunt în jurul vârstei de 20 de ani.

Marian Samuilă a spus cu acest prilej că Dacia Unirea este în reconstrucţie şi că pentru acest sezon competiţional, care va începe în luna august, va miza pe jucători tineri. Antrenorul formaţiei brăilene a mai spus că este în discuţii cu 5-6 fotbalişti cu experienţă şi că speră ca lotul să fie conturat în momentul în care Dacia Unirea va merge în cantonamentul montan.

Când am intrat în vestiar şi am văzut 28 de jucători mi-a crescut inima. Înseamnă că jucătorilor noştri le place fotbalul. Obiectivul nostru îl reprezintă reconstrucţia echipei. O să mergem, în mare, pe varianta promovării jucătorilor de la Centrul de copii şi juniori al clubului nostru. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, moto-ul nostru va fi disciplina, ambiţia, dăruirea. Fără sacrificii nu poţi realiza nimic. Eu personal am energia de a o lua de la capăt”, ne-a declarat antrenorul Marian Samuilă.

În primele două săptămâni, Marian Samuilă va pune accentul pe readaptarea organismului la efort. Vor fi câte cinci antrenamente săptămânal, iar sâmbăta Dacia Unirea va susţine jocuri de verificare. Sâmbătă, 9 iulie, la ora 10.00, echipa brăileană va susţine un test de verificare cu o formaţie de juniori de la Luceafărul Brăila, iar pentru 16 iulie este programat un amical cu Viitorul Cireşu.

La începutul lunii august echipa va pleca într-un cantonament montan.

Programul echipei este stabilit. Suntem în tratative cu jucători din Brăila şi din judeţele limitrofe pentru formarea unui lot competitiv pentru Liga a III-a. Pentru campionatul care va începe în august ne propunem ca obiectiv o clasare pe locurile 1-4. De asemenea, clubul nostru va înscrie două echipe în competiţiile naţionale la U17 şi U19”, a mai spus Marian Samuilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro