Mergi la conţinutul principal

Dacia Unirea a avut 11 juniori la reunirea lotului

* la primul antrenament au mai participat doar patru fotbaliști rămași din vechiul lot * staff-ul tehnic este în căutare de jucători * au fost stabilite meciurile de verificare * unde se vor antrena jucătorii Daciei Unirea – marea dilemă * “Este un moment greu, de aceea dăm drumul la treabă, ca să avem timp să formăm, cât de cât, un lot, în următoarele zile”, spune Laurențiu Ivan

 

Luni după-amiază, lotul Daciei Unirea s-a reunit la Municipal, însă este mult spus lot, pentru că în acest moment clubul brăilean mai are doar patru jucători care au evoluat în primele 16 etape ale campionatului Ligii a II-a, Marius Moroianu, Vali Robu, Alexandru Duțu și Aurelian Petrache. Ceilalți 11 jucători care au venit la stadion, Alexandru Bolog, Argentin Niță, Bogdan Petre, Răzvan Băcanu, Mihai Vasiliu, Ionuț  Roșu, Alexandru Gruia, Marian Caplea, Mario Palade, Gabriel Atalmis și Cristian Leu sunt juniori de la grupa antrenorului Adrian Baldovin.

La fiecare reunire din ultimii ani a lotului Daciei Unirea au fost probleme, dar acum situația s-a acutizat, iar lipsa banilor face ca gruparea brăileană să caute tot felul de soluții pentru a încropi un unsprezece care, cât de cât, să nu se facă de râs în cele câteva etape care au mai rămas de disputat în Liga a II-a.

Ceea ce înseamnă că antrenorul Laurențiu Ivan și secundul său, Marian Samuilă, au o misiune grea. Teoretic cei doi au sarcina de a alcătui un lot de jucători tineri, din Brăila și Galați, care să se rodeze în ultima parte a turului Ligii a II-a și în turneul play-out, iar dintre aceștia, cei care vor performa, vor ajunge în lotul care va aborda sezonul următor de Liga a III-a. Totul trebuie făcut cu bani puțini.

“Este un moment greu. De aceea am decis să dăm drumul la treabă, ca să avem timp să formăm, cât de cât, un lot, în următoarele zile. Avem patru jucători din vechiul lot, ne mai trebuie doi portari și pe celelalte posturi trebuie să găsim soluții. Suntem în continuare în discuții cu doi fotbaliști din vechiul lot, care sunt nehotăți, am luat legătura și cu jucători care evoluează la echipe din județ. Stănciulescu s-a întors la Viitorul Ianca dar noi sperăm să-l readucem la Brăila, avem nevoie de experiența lui. Ar mai fi o soluție să-i readucem și pe cei trei jucători împrumutați la Ianca. Am întins antene și pe la Galați, săptămâna aceasta sper să mai găsim soluții”, ne-a declarat Laurențiu Ivan.

“Trebuie să facem cheltuieli cât mai mici în retur ca să supraviețuim și mizăm pe juniori. De aceea am stabilit ca aceste antrenamente să se desfășoare după-amiază, pentru că jucătorii sunt la școală dimineața. Dacă la finalul sezonului Ligii a II-a vom reuși să avem 4-5 juniori pe care să ne bazăm în Liga a III-a, va fi foarte bine”, a completat Marian Samuilă, antrenorul secund al formației brăilene.

 

Laurențiu Ivan: “Toate amicalele le jucăm în deplasare”

Antrenorul Laurențiu Ivan a spus că au fost stabilite deja două amicale și că mai sunt altele cu semne de întrebare. Toate acestea se vor disputa în deplasare, pentru că la Brăila nu există soluții în acest moment.

“Două meciuri de verificare sunt stabilite clar, pe 5 februarie jucăm la Dunărea Călărași iar pe 12 februarie la Recolta Gheorghe Doja. Ar mai fi posibil să jucăm cu Victoria Traian pe 2 februarie, cu Viitorul Ianca pe 9 februarie, dar deocamdată acestea sunt cu semne de întrebare. Toate jocurile de verificare le vom disputa în deplasare. La Brăila unde să jucăm?”.

 

Problema terenurilor de antrenament, marea dilemă

Staff-ul tehnic a pregătit tot programul de antrenamente, a stabilit datele de disputare ale partidelor amicale, dar marea dilemă a antrenorilor de la Dacia Unirea rămâne aceeași ca în ultimii ani – unde se va antrena echipa.

“Deocamdată, săptămâna aceasta antrenamentele vor avea un caracter de readaptare a organismului la efort, cu alergări pe pista Stadionului Municipal sau pe aleile din Parcul Monument. Conducerea clubului speră să rezolve repede și acest aspect”, a mai spus Ivan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro