Mergi la conţinutul principal

Dacia Unirea şi Blue Stars au bătut palma pentru fuziune

• cele două cluburi au încheiat un protocol de colaborare la nivelul echipelor de juniori • jucătorii vor evolua în sezonul următor sub denumirea de Dacia Unirea • însă activitatea noului Centru de copii şi juniori va fi coordonată de Blue Stars • “Acest protocol se doreşte a fi o «construcţie» solidă pentru viitorul fotbalului brăilean”, a declarat Cătălin Boboc, preşedintele clubului Blue Stars

 

Marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă organizată la sediul clubului “Blue Stars”, conducerea acestei grupări fotbalistice a anunţat oficial că a încheiat un protocol de colaborare cu Dacia Unirea. O înţelegere scrisă pentru un an, parafată de preşedinţii celor două cluburi, Cătălin Boboc şi Vasile Popa.

Potrivit protocolului, echipele de juniori A, B, C, D, E ale clubului de juniori de la “Blue Stars” s-au unit cu cele ale Daciei Unirea şi în sezonul următor vor evolua în campionatele naţionale sub denumirea de Dacia Unirea Brăila. De activitatea Centrului de copii şi juniori nou constituit prin acest protocol se va ocupa conducerea clubului Blue Stars.

Cei doi preşedinţi le-au explicat copiilor şi părinţilor de la cele două cluburi prezenţi la această acţiune că obiectivele care s-au stabilit prin acest protocol sunt îndrăzneţe şi au ca finalitate crearea unui centru puternic, unul care în viitorul apropiat să dea jucători valoroşi echipei de seniori, Dacia Unirea.

“Acest protocol se doreşte a fi o «construcţie» solidă pentru viitorul fotbalului brăilean. Am trecut peste orgolii şi am ajuns la o înţelegere care, cred eu, va fi benefică fotbalului brăilean. Niciunul dintre cele două cluburi nu avea grupe performante de juniori. Noi am făcut selecţii în această vară ca să alcătuim echipele de juniori A şi B, dar tot nu era ceea ce ne doream şi atunci am decis să colaborăm cu Dacia Unirea, iar în final am semnat acest protocol. Jucătorii noştri vor fi transferaţi la Dacia Unirea şi vor juca pe numele acestei formaţii în sezonul următor. Dar activitatea Centrului de copii şi juniori va fi controlată de noi. La finalul protocolului vom trage linie şi vom analiza rezultatele, însă eu sunt convins că suntem pe un drum bun. De aceea consider ca lucru primordial crearea unor echipe care să se lupte de la egal la egal cu toate adversarele din viitorul campionat. Să creăm cât mai repede o pepinieră pentru formaţia de seniori”, a declarat Cătălin Boboc, preşedintele clubului Blue Stars.

“Din acest moment avem proiecte comune pentru dezvoltarea fotbalului brăilean. Prin acest protocol sperăm să realizăm un centru juvenil puteric, aceasta fiind, în opinia mea, unica soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului brăilean. În felul acesta se poate crea un mediu propice pentru performanţă. Scopul nostru comun este acela de a crea o pepinieră pentru echipa de seniori. Copiii brăileni să nu mai plece la alte cluburi, ci să rămână să joace la Brăila, la Dacia Unirea”, a explicat Vasile Popa, vicepreşedintele Daciei Unirea.

Cei doi şefi ai cluburilor brăilene de fotbal nu au confirmat numele antrenorilor care se vor ocupa de grupele de copii şi juniori, însă, cu siguranţă, printre cei care se vor ocupa de echipele A, B, C, D şI E se vor regăsi Laurenţiu Ivan, Daniel Pleşa, precum şi Cristi Baltă, antrenori care, de altfel, au fost prezenţi la acest eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro