Mergi la conţinutul principal

"Daca unii studenti termina cu zece, dar nu vin la cercurile stiintifice, inseamna ca sint tocilari"

La cea de-a XVI-a editie a Sesiunii Anuale a Cercetarii Stiintifice Studentesti de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" au fost prezentate peste 200 de lucrari. Acestea au fost inscrise in 13 sectiuni: Teorie economica si economie mondiala, Management, Marketing si servicii, Contabilitate, Finante publice, Statistica, Protectia mediului, Comunicare si jurnalism, Psihologie, Filozofie si sociologie, Drept, Relatii publice si publicitate, Corespondenta in limbi straine, Limba si civilizatie engleza.
Moderatorul deschiderii oficiale, prorectorul prof.univ.dr. Ion Scurtu, a evidentiat faptul ca cercetarea stiintifica a intrat in traditia universitatii si ca prin aceasta universitatea face parte din institutiile de succes din tara. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a felicitat studentii ca au indraznit sa participe la o asemenea manifestare, iar decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, a mentionat ca evenimentul se inscrie in seria de manifestari a Festivalului "Estudiantina". De asemenea, decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais, a amintit si simpozionul pe teme de asistenta sociala, care s-a desfasurat tot in cadrul Festivalului "Estudiantina".
Rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a vorbit in final despre ceea ce ar mai fi de facut in cercetarea stiintifica pentru a creste standardele si despre necesitatea asigurarii unui echilibru intre invatarea teoretica si cercetarea stiintifica practica. "In general, la aceste sesiuni studentii nu participa din cauza ca le lipseste motivatia. Ca urmare, s-a hotarit ca nici un sudent, chiar daca are zece pe linie, sa nu mai primeasca bursa daca nu are si rezultate bune la cercetarea stiintifica. Daca unii studenti termina cu zece, dar nu vin la cercurile stiintifice, inseamna ca sint tocilari si tara nu are nevoie de tocilari. Vom face baremuri clare cu punctaje si pentru invatatura, si pentru cercetare. Si ca sa dovedim ca incurajam cercetarea stiintifica, incepind din acest an, la noi studiile de licenta se vor finaliza numai cu lucrarea de licenta. Sint discutii, pentru ca se spune ca unii absolventi isi cumpara aceste lucrari sau le sint facute de altii din familie, insa eu sint convins ca majoritatea studentilor fac singuri aceste cercetari", a explicat prof. univ. dr. Alexandru Puiu.
Premiile pe sectiuni la aceasta editie a sesiunii de cercetare s-au acordat in aceeasi zi, cei mai buni studenti urmind sa participe la faza pe universitate a sesiunii de cercetare, cind vor veni si studenti de la Pitesti si Rimnicu-Vilcea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro