Skip to main content

Daca ar ajunge primar, Balcan ar reorganiza DAGL

Doi dintre posibilii candidati la Primaria municipiului nu mai sint dispusi sa dea declaratii in aceasta calitate, deranjati fiind, printre altele, de comentariile acide pe care le-a facut viceprimarul Lucian Tilea, la solutiile propuse de ei pentru rezolvarea problemei ciinilor vagabonzi si a transportului public de calatori. Senatorul PSD Aurel Simionescu, spre exemplu, ne-a declarat ca nu i se pare normal ca el, in calitate de posibil candidat, sa ofere niste solutii, iar viceprimarul sa le critice, ci mai degraba Tilea ar fi trebuit sa fi gasit deja solutiile si sa le fi aplicat, in doi ani de zile, astfel incit subiectele respective sa nu mai fie o problema, acum. Si consilierul municipal Doru Damian apreciaza ca este pus intr-o situatie nepotrivita, mai ales ca nici nu este sigur ca vreunul dintre cele trei persoane anuntate oficial ca posibili candidati va fi intr-adevar cel care va reprezenta PSD-ul in fata electoratului, pina la urma. "Pina cind nu se stabileste cu certitudine cine este candidatul, eu, unul, in calitate de posibil candidat, nu mai dau nici o declaratie. Nu mai vreau sa fac jocul nimanui, nici din interior, nici din exterior", a precizat, ieri, Damian.
Singurul care este dispus sa raspunda in continuare provocarii noastre si sa expuna in fata opiniei publice posibilele solutii pe care le vede pentru rezolvarea unora dintre problemele orasului este fostul senator Viorel Balcan. Chiar daca si el a fost tinta unor comentarii ale viceprimarului Tilea, care l-au deranjat, Balcan este dispus sa-si asume in continuare riscul de a-i fi comentate parerile.

"Ma gindesc ca schema este supradimensionata si cred ca in acest sens trebuie luate niste masuri"

Iata, insa, ce crede Balcan ca trebuie facut, in chestiunea salubritatii orasului: "As avea in vedere citeva chestiuni care trebuie rezolvate la urgenta, ca sa zic asa. In primul rind as incepe cu Directia de Gospodarire Locala, care se ocupa de salubrizare, si as reorganiza, as restructura aceasta directie. Ma gindesc ca schema este supradimensionata, si cred ca in acest sens trebuie luate niste masuri, as umbla un pic si la preturi, as verifica actualele preturi, le-as dimensiona ca atare, le-as recalcula - si ma refer aici de la gunoiul colectat de la cetateni la gunoiul stradal, ce inseamna colectare, transport si pretul la groapa ecologica. De asemenea, as dispune o urmarire permanenta, zi si noapte, a prestatorilor care se ocupa de aceste activitati si din cite stiu Braila are trei prestatori. As recomanda acestei directii sa aiba in vedere asociatiile de locatari de la blocuri, pentru dotarea acestora cu containere speciale, pentru colectarea selectiva a gunoiului si as ruga ca in scoli sa intensificam educatia elevilor pe aceasta linie. Cred ca tot Directia are obligatia sa urmareasca graficul de ridicare a gunoiului de la cetateni, pentru a face in asa fel incit sa dispara haldele de la colturi de strada, fiindca acestea se stiu, sint aceleasi, de zeci de ani. Si pentru ca tot am o Politie Comunitara, as intensifica verificarile si i-as depista pe cei care depun gunoiul in locuri neamenajate si i-as obliga pe acestia sa se doteze cu pubele. Personal, as merge pe ideea mai multor prestatori de servicii de salubritate in oras, cei care sint acum, pentru ca unul singur nu face fata, e clar". Balcan admite ca severitatea Directiei de Gospodarire Locala nu poate fi una maxima, atit timp cit prestatorilor nu li se platesc banii la timp: "Trebuie vazut cum si de ce s-a ajuns aici, sigur ca si societatile respective au dreptate, atit timp cit au bani de incasat. Trebuie vazut de ce sint cheltuieli atit de mari si la Directia respectiva, si la Primarie, pe acest segment si sa eliminam toate cheltuielile inutile".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu