• locatarii blocurilor de pe bulevardul Dorobanților, capătul dinspre Bariera Călărașilor, reclamă faptul că după fiecare ploaie, din cauza gurilor de scurgere înfundate sau prost poziționate, se formează bălți cu lățimea de câțiva metri de-a lungul bordurilor, așa încât traversarea străzii sau accesul la mașinile parcate devin operațiuni aproape imposibile • la fel s-a întâmplat și după ploaia de miercuri seară
După cum ne-a sesizat un locatar al zonei, ploaia de miercuri seară a transformat Bulevardul Dorobanților, zona dintre trecerea de pietoni de la Profi și Bariera Călărașilor, pe partea dreaptă a carosabilului, spre Barieră, într-o zonă cu apă din belșug. De la bordură până spre centrul străzii apa avea o lățime în medie cam de 2 metri. La doar 200 de metri de Barieră, se putea chiar vorbi despre o mică Veneție. Mai precis vorbim despre zona de stradă aflată în fața blocurilor A12, A11 și A9. Iar trecerea de pietoni către Strada Franceză era impracticabilă și după aproape 20 de ore de la oprirea ploii. Ca să te poți urca în mașină să pleci la serviciu trebuia să mergi în papuci sau cu cizmele, iar în mașină să te schimbi.
Şi nu este un caz singular, spun nemulțumiți locatarii celor trei blocuri precum și trecătorii, pentru că nefiind parcări amenajate, pe Bulevardul Dorobanților parchează și persoanele care locuiesc pe strada Hipodrom. Nu doar ploaia torențială de miercuri a cauzat înfundarea celor două canalizări din zona blocurilor A12, A11, A9. Acest lucru se petrece de când s-a asfaltat. Iarna trecută, după topirea zăpezii, s-a format o imensă baltă în zonă. “Am dat telefon la Apă Canal, au venit doi tipi cu o mașină, au încercat să facă ceva, bombănind că i-am deranjat, dar pe moment, ceva, ceva s-a schimbat. Să vedeți cum arată acum zona de trecere pietoni spre strada Franceză, deasupra gurii de canalizare apa are 3-4 degete, la fel se prezintă situația și la cealaltă canalizare aflată la 20 de metri. Oamenii traversează pe unde pot și riscă să fie amendați. Am dat telefon la Apă Canal, nimeni nu răspunde, iar noi ca să ne urcăm în mașini sau să trecem strada trebuie să știm să înotăm. Evident, este o glumă, dar o glumă amară”, ne-a declarat un locatar al unui bloc din zonă.