Mergi la conţinutul principal

Dacă-i ordin, cu moschee!

Tribunalul administrativ din Nisa i-a ordonat luni primarului acestui oraş să autorizeze în termen de cel mult cinci zile deschiderea unei moschei finanţate de Arabia Saudită, demers căruia edilul s-a opus până în prezent cu îndârjire. Sesizată de o organizaţie musulmană locală, instanţa a menţionat în motivarea deciziei că „este îndeplinită condiţia de urgenţă ca urmare a capacităţii insuficiente a lăcaşelor musulmane de rugăciune din Nisa", mai ales că de luni a început Ramadanul.
Pe de altă parte, tribunalul estimează că refuzul primarului Christian Estrosi de a autoriza deschiderea moscheii „aduce o atingere gravă şi vădit ilegală exercitării libertăţii religioase".
Primarul, membru al partidului conservator Republicanii (al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy), s-a arătat hotărât în luna aprilie să facă toate demersurile juridice pentru a împiedica deschiderea moscheii, motivând că acest lăcaş a fost construit cu „fonduri străine necontrolate".
Chiar şi după ce a aflat hotărârea de luni a instanţei, edilul a afirmat că o va contesta la Consiliul de Stat, instanţa administrativă supremă, şi a asigurat că nu o va aplica până când nu va exista o hotărâre definitivă. Totuşi, conform legislaţiei franceze, recursul nu suspendă aplicarea unei asemenea hotărâri administrative, astfel că el este cel puţin deocamdată obligat să o aplice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu