Mergi la conţinutul principal

Dacă e marţi 13, trebuie prevenit ghinionul

* ISU Brăila, la fel ca toate inspectoratele similare din ţară, organizează ”Ziua Informării Preventive”, cu o serie de activităţi informativ-educative ce urmăresc conştientizarea publicului asupra pericolelor care pot apărea din cauza nerespectării unor reguli gândite să prevină situaţiile de urgenţă

 

 

 

Pe parcursul zilei de astăzi, marţi, 13 octombrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” Brăila organizează mai multe puncte de informare preventivă în centrele comerciale tip supermarket (Promenada Mall şi Kaufland - Viziru). Biroul de presă al ISU Brăila a anunţat că vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii.

La nivelul localităţilor din judeţ vor fi angrenate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă care vor distribui materiale specifice informării preventive cu precădere în zonele unde au fost identificate comunităţi vulnerabile în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Vor fi avute în vedere familiile cu mulţi copii, cu situaţie materială precară, cu probleme sociale, copii care au părinţii plecaţi la muncă în alte ţări şi lăsaţi în grija rudelor.

Pe parcursul derulării activităţilor infomative vor fi respectate măsurile sanitare stabilite pentru această perioadă”, au dat asigurări reprezentanţii ISU.

Riscurile naturale la nivelul judeţului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ). Apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoaşterea lor. Este cunoscut faptul ca 90% din toate calamităţile naturale sunt legate de vreme, climă şi apă. Statistica din ultimul deceniu arată că numărul total de calamităţi naturale, inclusiv cele hidrometeorologice, au o tendinţă de creştere atât după intensitate cât şi după frecvenţa lor. Aceasta duce la creşterea pagubelor materiale şi a numărului de victime omeneşti.

Acţiunile de informare de astăzi au loc ca urmare a faptului că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Tot marţi, 13 octombrie, potrivit Rezoluţiei 44/236 din 22 decembrie 1989 şi a Rezoluţiei 56/195 din 21 ianuarie 2002, adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, s-a stabilit ca a doua zi de miercuri din luna octombrie să fie desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene – inclusiv prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro