Mergi la conţinutul principal

Daţi de gol de o tamponare: Maşină de la «ECO», în trafic fără poliţă RCA

• un autoturism oprit pe marginea drumului a fost acroşat de o autoutilitară de la ECO, pe strada Mihail Sebastian • şoferul autocompactoarei a fost amendat de Poliţie pentru nepăstrarea distanţei laterale în trafic şi lipsa asigurării RCA întrebat cum este posibil ca o maşină a SC ECO să circule fără asigurare, directorul Ionuţ Pisică a explicat că este vorba despre o întârziere de o zi • acesta a dat vina pe un angajat şi a ţinut să sublinieze că este un caz singular

 

Un eveniment rutier minor a scos la iveală faptul că o maşină de la “ECO”, societate de salubrizare din subordinea Primăriei, circula pe străzile oraşului fără Asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA). Este vorba despre o tamponare care s-a petrecut joia trecută, (11 octombrie), pe strada Mihail Sebastian, în urma căreia un autoturism oprit pe marginea drumului a fost acroşat de autoutilitara de la “ECO”. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul maşinii societăţii nu a păstrat distanţa laterală în trafic, dar şi faptul că nu avea asigurare RCA, motiv pentru care l-au amendat. Ei bine, cazul a produs ecou ulterior, astfel că redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au primit sesizări privind faptul că maşinile societăţii de salubrizare circulă pe străzile oraşului nestingherite, deşi nu au RCA.

Contactat, directorul SC ECO SA, social-democratul Ionuţ Marius Pisică, a recunoscut că ştia de acest accident, însă iniţial nu s-a arătat extrem de sigur că autoutilitarea respectivă a circulat fără asigurare.

“Noi avem asigurări la maşini. Într-adevăr a fost o tamponare pe strada Mihail Sebastian, unde ştiţi că e sens unic, dinspre Campiniu. Persoana respectivă avea ambele maşini parcate, una pe stânga, una pe dreapta. Autocompatoarea noastră a încercat totuşi să intre pentru că trebuia să preia deşeurile din zonă şi a tamponat un pic una dintre maşinile de acolo. Cu RCA-ul însă nu ştiu ce să vă spun deocamdată. Am cerut şi eu o clarificare la şeful de coloană, dar nu mi-a venit încă hârtia în scris”, a declarat Pisică, cu precizarea că va reveni cu un telefon imediat ce va reuşi să obţină mai multe detalii legate de situaţia privind asigurarea autocompactoarei respective.

Aşa cum a promis, Pisică ne-a sunat din nou şi a subliniat că într-adevăr autoutilitara ECO nu avea RCA-ul, însă a ţinut să sublinieze că întârzirea a fost numai de o zi şi că este un caz singular.

“Am primit nota informativă de la şeful de garaj. În legătură cu asigurarea acelei maşini, a fost o nesincronizare a colegului de la serviciul tehnic, care se ocupă de asigurări. Fapt pentru care a fost şi sancţionat cu avertisment conform procedurilor legale. Cât despre tamponarea respectivă, totul se va rezolva fără nicio problemă, conform procedurilor legale. Iar pentru restul maşinilor, vă confirm că sunt asigurate! Au asigurări, circulă fără probleme. La maşina aceasta a fost o întârziere de o zi. Nu a putut fi despăgubită persoana respectivă pe cale amiabilă, dar va fi despăgubită în final, fără niciun fel de problemă”, a conchis Pisică.

 

Amendă de 870 lei de la Poliţie pentru şoferul «ECO»

Tamponarea în care a fost implicată autoutilitara “ECO” a fost înregistrată şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Potrivit informaţiilor transmise de la Biroul de Presă al IPJ, faţă de şoferul de la ECO s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 870 lei, pentru nepăstrarea distanţei laterale în trafic şi lipsei asigurării RCA. Potrivit poliţiştilor, sancţiunea s-a aplicat conform art. 47 din OUG 195/2002 (conducătorii vehiculelor care circulă din sensuri opuse trebuie să păstreze între vehicule o distanţă laterală suficientă şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a benzii de circulaţie respective) şi art. 3 din Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro