Mergi la conţinutul principal

Dănăilă critică dur starea jalnică a drumurilor din judeţ şi firmele de casă ale PSD

Viceprimarul PNL Alexandru Dănăilă a lansat, zilele trecute, o serie de acuzaţii şi critici la adresa actualei conduceri a CJ Brăila, arătându-se extrem de deranjat de modul în care au fost cheltuiţi banii contribuabililor în privinţa reabilitării drumurilor judeţene. De când s-a hotărât să candideze pentru un fotoliu de consilier judeţean, Dănăilă susţine că a făcut mai multe drumuri în judeţul nostru, ocazie cu care a putut vedea în ce stare deplorabilă se află multe dintre acestea. "Sunt 604 km de drumuri judeţene, astăzi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedintele, în speţă domnul Ionel Epureanu şi domnul Viorel Mortu, au prezentat o situaţie. Au spus că jumătate dintre aceste drumuri sunt reabilitate şi sunt la standarde normale de funcţionare. Nu ştiu pe ce drumuri au mers cei doi, dar eu vă spun că atât eu cât şi colegii mei, când am plecat în judeţ am mers pe nişte drumuri care pe alocuri sunt de pământ, pe alocuri de piatră. Am văzut maşini mari şi utilaje agricole care nu putea să iasă din zonele respective, atât de proaste sunt drumurile! Din estimările noastre şi din informaţiile pe care le-am primit de la Consiliul Judeţean, astăzi, sunt undeva la 87 km de drumuri judeţene reabilitate. Restul până la 300 km cât se afirmă că ar fi, sunt lucrări nerecepţionate, drumuri care nu corespund din punct de vedere tehnic. De asemenea, multe contracte de reabilitare sau de refacere a drumurilor sunt cercetate de diferite organe ale statului. Banii alocaţi acestor proiecte au fost irosiţi, practic", a declarat Dănăilă. Acesta susţine că în cele mai multe cazuri garanţiile de bună execuţie au expirat, deoarece contractele nu au fost recepţionate la timp şi că vor urma penalităţi.

Dănăilă: "Lucrările la aceste drumuri au fost realizate în principiu cu două societăţi de casă ale PSD-ului: «Tancrad» şi «Concivia»"

Liberalul a mai adăugat că problema cea mai mare o reprezintă faptul că majoritatea lucrărilor au fost câştigate doar de două firme de casă ale PSD-ului, care în cele din urmă nu au mai dat randament, astfel încât s-a ajuns la întârzieri uriaşe. "Lucrările la aceste drumuri au fost realizate în principiu cu două societăţi de casă ale PSD-ului: «Tancrad» şi «Concivia». În afară de faptul că au făcut lucrări de proastă calitate - iar lucrul ăsta îl vedem când mergem prin judeţ -, că au mai îngustat drumul cu 20 cm şi nu se vede nimic. De exemplu: dacă trec două tiruri unul pe lângă altul, le este frică şoferilor să facă o depăşire. Şi alte situaţii. Nu vreau să le expun eu acum. Dar mai mult decât atât, nu şi-au finalizat obligaţiile contractuale pe care şi le-au asumat. Iar preţul la care au lucrat în judeţ pentru drumuri sunt undeva de genul unui km de autostradă în Germania", a mai adăugat Dănăilă. Viceprimarul a mai criticat preţurile mari cu care s-au câştigat anumite lucrări. "Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Brăila afirmă că vor aloca de 10 ori mai mulţi bani pentru anul ăsta la Drumuri Judeţene. Dar dacă alocăm de 10 - 20 de ori mai mulţi bani şi lucrăm cu acelaşi preţ pentru 1 km de drum reabilitat sau asfaltat, oricum nu ne vor ajunge banii încă 25 de ani de acum încolo pentru a reabilita toată reţeaua de drumuri judeţene. Licitaţiile ar trebui să fie transparente. Garanţiile impuse de CJ ar trebui să fie de aşa manieră încât firmele care îşi asumă un astfel de contract să fie constrânse să îl finalizeze în termenii pe care şi i-au asumat la început. Cred că pentru judeţul Brăila infrastructura este o prioritate. Cred că ar trebui ca în următorii 3 - 4 ani să finalizăm întreaga reţea de drumuri judeţene", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro