Mergi la conţinutul principal

Dănăilă: Brăila a ratat trei luni de investiţii

• liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a criticat modul în care PSD-iştii au decis să realizeze bugetul naţional, dar şi întârzierea privind adoptarea acestuia în Parlament • pe lângă pasarea anumitor cheltuieli către administraţiile locale, Dănăilă a atras atenţia că actualul buget vine cu întârziere, ceea ce înseamnă cel puţin trei luni ratate privind investiţiile pe plan local

 

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a precizat că bugetul naţional, votat la finele săptămânii trecute în Parlament, va cauza o serie de probleme majore. Acesta susţine că bugetul a fost făcut la comanda politică a liderului social-democrat Liviu Dragnea, doar pentru a se asigura că numai apropiaţii săi au puterea de a aloca bani “din pix”.

“Luna ianuarie a trecut, februarie e aproape gata, probabil abia undeva la sfârşitul lunii martie primăriile îşi vor putea aproba bugetele locale pentru a funcţiona şi pentru a demara investiţii. Deci deja trei luni sunt pierdute. În mod normal ar fi trebuit ca în luna noiembrie a anului trecut acest buget să intre în dezbatere şi până la sfârşitul anului să fie votat în Parlament. Lucru care nu s-a întâmplat din păcate. An de an, cei de la PSD aduc câte o modificare asupra modului în care se gestionează banii publici, astfel încât să se ajungă în final ca toţi banii să stea în pixul unor oameni care sunt apropiaţi ai lui Dragnea - în cea mai mare parte -, şi care să poată influenţa rezultatele electorale. Pentru că am intrat deja în primul an electoral, lucrurile vor începe să devină din ce în ce mai tensionate. Şi atunci, PSD-ul încearcă să reducă la pixul unor oameni credincioşi posibilitatea de a cheltui banii publici. Vă dau un exemplu aici: dacă anul trecut au fost nişte modificări legate de impozitul pe profit şi pentru Primăria Municipiului Brăila, care este cea mai mare primărie, cu cel mai mare buget din judeţul nostru, au fost pierderi de aproape 10 milioane de euro, doar din modificarea cotei de impozit, anul acesta ajungem în situaţia în care bugetele să fie împovărate de cheltuieli pe care în mod normal le făcea statul român până acum. În cifre reale aceste cheltuieli vor creşte presiunea pe bugetul local din Brăila - şi din toate localităţile - undeva, estimăm noi, la o cifră între 3 şi 5 milioane euro bani cheltuiţi de la bugetul local. Şi uite cum a reuşit PSD-ul în doi ani de zile să diminueze bugetul unui oraş ca Brăila cu aproape 15 milioane euro”, a declarat Dănăilă.

Liderul PNL-ist a mai subliniat că i se pare absolut ciudat ca în condiţiile în care primarul Marian Dragomir s-a arătat împotriva lui Liviu Dragnea să nu ia niciun fel de poziţie publică legată de bugetul naţional, care nu are niciun motiv să îl mulţumească. Dănăilă a avertizat şi că se încearcă revenirea la “baroniade”, când preşedinţii de consilii judeţene alegeau pe criterii politice căror primari le împart banii veniţi de la centru pentru echilibrarea bugetelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro