Mergi la conţinutul principal

Dănăilă avertizează: «Stop ameninţărilor la adresa funcţionarilor publici!»

Consilierul judeţean PNL Alexandru Dănăilă a vorbit, recent, despre posibila instaurare a unui "regim totalitar" la nivelul conducerii administraţiei brăilene. Acesta a afirmat că PSD-iştii au început să ameninţe angajaţii aflaţi în subordine că trebuie să "joace după cum li se cântă", pentru că altfel îşi vor căuta un alt loc de muncă. "Toată lumea care şi-a asumat o viaţă publică trebuie să şi-o asume până la capăt. Nu e corect să ajungi pe o funcţie şi să îi pui pe alţii să vorbească pentru tine, ca tu să te referi doar la lucruri frumoase şi deosebite - lasere şi mascote, cum e cazul Primăriei. Ei bine, vorbesc despre ameninţări la adresa angajaţilor de la Consiliul Judeţean şi la adresa directorilor. Dacă nu fac aşa, dacă nu fac invers... «Cine nu va intra în strategia mea va pleca!» Trebuie avut grijă la modul în care se comunică, pentru că oamenii care lucrează la Primărie şi la Consiliul Judeţean sunt funcţionari publici şi sunt protejaţi de o lege, au nişte drepturi şi nişte obligaţii pe care trebuie să le respecte. Oricum au mai trăit asta o dată, au făcut ce le-a spus Stancu (n.r. - Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte de CJ Brăila) şi au ajuns apoi să dea cu subsemnatul pe la diferite instituţii, să aibă locuinţele sechestrate, popriri pe salarii şi sechele care îi vor urmări toată viaţa. Nu cred că este cazul ca acum, la Consiliul Judeţean, după o nelinişte totală în ultimii doi ani, să ajungem din nou într-o zonă de dictatură în care oamenii sunt forţaţi să îşi exercite defectuos atribuţiile de serviciu", a declarat Dănăilă. Acesta susţine că PSD-iştii încearcă să acopere toate neregulile găsite din mandatele anterioare şi merg pe varianta "astupării mizeriei cu ceva care miroase frumos". Sursa citată susţine că mulţi dintre funcţionarii publici şi directorii de deconcentrate sunt de foarte mult timp în sistem, astfel că au văzut multe, iar acesta este unul dintre motivele pentru care social-democraţii încearcă să îi înlăture. "Am semnale că există o astfel de presiune. Este de dorit să se evite o presiune mare asupra angajaţilor cărora li se cere să-şi ducă la îndeplinire defectuos sarcinile de serviciu, doar ca să rezolve anumite probleme rămase de pe vremea lui Stancu, la care tot PSD-ul a fost parte. Pentru că deciziile, chiar dacă Stancu le expunea, ele erau comunicate în partid. Că nu a fost PNL-ul la guvernare, ci PSD-ul!", a mai adăugat liberalul.

Dănăilă regretă că nu a fost mai vocal

În aceeaşi ordine de idei, fostul viceprimar susţine că, deşi s-a tot discutat despre o colaborare între PNL şi PSD, acest lucru nu este în totalitate adevărat. El a subliniat că liberalii au încercat întotdeauna să aducă un aport pozitiv tuturor proiectelor context în care nu au "strigat" decât atunci când ideile nu le-au fost acceptate. "Cât PNL-ul m-a avut pe mine viceprimar şi pe Ovidiu Nechita vicepreşedinte CJ, partidul nostru a făcut opoziţie. Greşeala a fost că poate n-am comunicat îndeajuns. Dar începând de astăzi o vom face şi vom atrage atenţia şi vom spune tot ceea ce facem. Pentru că şi Nechita a făcut destul de multe chestiuni şi eu poate am făcut, dar nu le-am spus niciodată sau am vorbit de prea puţine ori şi lumea are impresia că am stat acolo degeaba", a conchis Dănăilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro