Mergi la conţinutul principal

Cuza Sport a mai făcut un pas spre turneul semifinal

• baschetbaliştii brăileni s-au impus cu 101-52 în deplasare la SCMU 2 Craiova • este a treia oară în acest campionat în care formaţia brăileană trece de cota de 100 de puncte marcate într-un meci

 

Formaţia brăileană s-a impus cu 101-52, pe sferturi 21-20, 22-10, 25-11, 33-11, în deplasare la satelitul echipei SCMU Craiova, formaţie care i-a folosit şi pe doi dintre jucătorii care de obicei evoluează la prima echipă, Nicolae Corneanu, fratele lui Cristian Corneanu de la Cuza Sport, şi Berceanu. Gruparea baschetbalistică de la Dunăre a depăşit pentru a treia oară în acest campionat borna de 100 de puncte înscrise într-un meci şi asta în condiţiile în care antrenorul Cătălin Ştefănescu i-a menajat pe Căpuşan, Sava şi Damian.

După desfăşurarea primelor două sferturi nimeni nu putea anticipa o astfel de diferenţă între cele două combatante. Primul sfert a fost echilibrat, Cuza Sport a intrat în teren cu Ţelinoiu, Bălan, Corneanu, Jackson şi Andrieş, iar la finalul lui a avut doar un singur punct avans, 21-20, principalul marcator al acestui prim act fiind DeAllen Jackson, cu 15 puncte înscrise. Nici în sfertul al doilea diferenţa dintre cele două echipe nu a fost una mare. Cu o apărare bună şi cu mai multe realizări decât adversara sa în faza de atac, echipa brăileană s-a impus cu 22-10 şi la pauza mare avea doar 13 puncte avans, 43-30.

După pauza mare Cuza Sport a fost echipa care a dictat ritmul jocului, iar acest lucru s-a reflectat şi pe tabela de marcaj. Cu toate că antrenorul Cătălin Ştefănescu a rulat întreg lotul avut la dispoziţie, Cuza Sport s-a distanţat de satelitul celor de la SCMU Craiova, a condus cu 68-41 la finalul sfertului al treilea şi a avut 49 de puncte avans la finalul jocului. Ultimul coş al partidei, cel care a permis grupării baschetbalistice brăilene să treacă de borna 100 de puncte şi care de altfel a stabilit scorul final 101-52, a fost marcat de brăileanul Florin Voiculeţ, jucător format la Cuza Sport de actualul manager al clubului, Mircea Totolici.

Pe locul întâi în grupă Cuza Sport va juca în etapa următoare pe teren propriu cu Ştiinţa Bucureşti, partida din etapa a 10-a urmând a avea loc duminică, 10 decembrie, în Sala Polivalentă din Brăila.

 

Pentru Cuza Sport au marcat DeAllen Jackson 31 puncte, Joshua Keyes 17, Cristian Corneanu 13, Adrian Movileanu 11, Florin Voiculeţ 6, Şerban Halici 5, Alexandru Koler 5, Adrian

Ţocu 4, Alin Andrieş 4, Dan Feraru 3, Eduard Urdă 2. La echipa brăileană a mai evoluat şi Ciprian Ţelinoiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro