Mergi la conţinutul principal

Cuza Pirates pregăteşte competiţiile naţionale de minibaschet şi babybaschet

• decizia a fost luată după ce Federaţia de Baschet a anunţat că, în august, se vor relua campionatele juniorilor şi se vor organiza şi competiţiile juvenile

 

După reluarea antrenamentelor cluburile de baschet au primit o altă veste importantă din partea forului de la Bucureşti. Federaţia Română de Baschet a decis ca toate campionatele de juniori din sezonul competiţional 2019-2020 şi anume, cele rezervate categoriilor de vârstă U13, U14, U15, U16, U18, U20, se vor relua sub forma unor turnee la care vor participa primele opt echipe. Acestea se vor derula în luna august, în sală sau în aer liber, cu respectarea tuturor regulilor impuse de MTS referitoare la combaterea pandemiei de Covid-19.

De asemenea, FR Baschet va organiza în luna septembrie Campionatul Naţional baschet 2020 rezervat categoriei de vârstă U12, Festivalul de minibaschet şi babybaschet, toate cu respectarea strictă a regulilor impuse de Guvernul României prin intermediul MTS.

La aceste competiţii vor participa şi jucătorii clubului brăilean Cuza Pirates. Tot cu acest prilej, Consiliul Director al FR Baschet a aprobat organizarea în luna august a Ligii Naţionale de baschet de vară, la masculin şi feminin, însă aceste competiţii, la care pot participa numai jucători români, nu au un carcter obligatoriu.

Vă reamintim că baschetbaliştii de la Cuza Pirates Brăila se antrenează, conform regulilor impuse de MTS, de patru săptămâni pentru competiţiile naţionale.

Aceştia au depăşit deja etapa de pregătire fizică generală, iar acum se antrenează şi cu mingea în trei locaţii, Parcul Monument, Grădina Mare şi în curtea Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”. De la 1 iunie, baschetbaliştii se pot antrena şi în sala de sport de la Bălcescu.

“Noi ne antrenăm cu gândul la competiţiile la care urmează să participăm în august şi septembrie. Am depăşit cele două săptămâni de readaptare la efort, respectând bineânţeles toate regulile. Începând cu 1 iunie am discutat cu aproximativ 135 de părinţi, reprezentând tot atâţia copii, şi am decis să începem şi antrenamentele cu caracter specific. Sperăm ca Federaţia să poată încheia campionatele de juniori şi să organizeze competiţiile de minibaschet şi babybaschet la care vom participa şi noi cu câte o echipă. Pentru sezonul competiţional 2020-2021, Cuza Pirates Brăila va fi reprezentat la nivel naţional de trei echipe cele de la categoriile U18, U16 şi U14”, a declarat Mircea Totolici, preşedintele clubului de baschet. Antrenamentele sunt coordonate de antrenorii Liliana Apostol, Andrei Ciubotariu, Antonel Micu şi Mircea Totolici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro