Mergi la conţinutul principal

Cuza Pirates a finalizat proiectul “Brăila joaca baschet”

* scopul și obiectivele proiectului finanțat de CJ Brăila au fost atinse * 80 de sportivi au primit echipament și au participat la cantonamente de pregătire * peste 200 de copii din Brăila au fost incluși în acest proiect

 

Proiectul clubului Cuza Pirates, “Brăila joacă baschet”, finanțat de Consiliul Județean a ajuns la final.

“În toată perioada desfășurării acestuia, clubul de baschet a promovat cu succes instituția finanțatoare prin materiale video și foto, echipamente de joc, treninguri de prezentare, bannere, insigne,  brelocuri sau fanioane. Pe tot parcursul acestui proiect s-a promovat spiritul de fairplay și am reușit cu succes să dezvoltăm măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea violenței și dopajului în sport, prin acțiunile și activitățile desfășurate”, a explicat Mircea Totolici, președintele clubului Cuza Pirates Brăila.

Sursa citată a spus apoi că scopul și obiectivele proiectului “Brăila joacă baschet”, au fost atinse cu succes pe perioada implementării lui.

S-au urmărit creșterea nivelului de pregătire în baschetul brăilean la nivelul grupelor de copii și juniori, perfecționarea sistemelor de selecție și încurajarea practicării baschetului în mod continuu de cât mai mulți copii, elevi și tineri. Au fost derulate activități de pregătire, meciuri amicale și demostrative, care au ajutat la crearea  unui cadru social cu un puternic impact pozitiv asupra comunității din Brăila.

Odată cu finalizarea cantonamentului de pregatire de la Cacica - Gura Humorului, la care au fost 80 de sportivi, echipele clubului brăilean au participat la meciuri amicale, demonstrative, partide care au constituit o verificare corespunzătoare și o creștere a experienței competiționale la fiecare categorie de vârstă.

“Cel mai important lucru este că, în contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus, s-a format în cadrul clubului nostru un numar total de 4 grupe de sportivi din Brăila, peste 56 de copii, care să participe la antrenamente și meciuri de baschet. Aceștia vor urma calea către performanță în următorii 4 ani”, a subliniat Mircea Totolici.

Activitățile stabilite în cadrul proiectului au fost toate realizate.

Antrenamentele echipelor de la Cuza Pirates s-au desfășurat în Sala Polivalentă și în sala de sport a Colegiului Național “Nicolae Bălcescu”.

Echipele au efectuat un cantonament la Cacica - Gura Humorului, apoi au participat la meciuri amicale și demonstrative.

“Am utilizat suma primită de la Consiliul Județean Brăila exclusiv pentru finanțarea cheltuielilor aferente acțiunilor și activităților prevăzute în contractual de finanțare, de care au beneficiat peste 200 de copii din Brăila. În afară de procurarea de echipamente și participarea la cantonamente de pregătire, am obținut vizele medicale de la medicina sportivă, analize la sânge, control periodic EKG, eram pregătiți conform normelor emise de MTS pentru a desfășura meciuri de pregătire sau oficiale la toate categoriile de vârstă la care ne-am înscris în competițiile naționale, U13, U14, U16, U18. Consiliul director al Federației Române de Baschet a aprobat amânarea campionatelor naționale pentru începutul anului viitor. Mai précis, la începutul lunii februarie, 2021. Putem afirma că am reușit să ne îndeplinim scopul și obiectivele în actualul context dificil al pandemiei iar prin implicarea CJ în finanțarea acestui proiect, s-a reușit menținerea sănătății și a unei bune conduite sportive a copiilor din Brăila care joaca baschet”, a mai spus președintele clubului de baschet.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro