Mergi la conţinutul principal

Curtea Spitalului de Psihiatrie «Sf. Pantelimon» Brăila va intra în renovare

* este vorba despre un proiect aprobat, recent, de către consilierii municipali privind indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții * valoarea totală a proiectului este de 1.669.175,60 lei cu TVA și vizează sistematizarea pe verticală a curții spitalului, în special prin refacerea sistemului de canalizare, a pavajului și adăugarea unor elemente de peisagistică

 

Consilierii municipali au aprobat, recent, indicatorii tehnico-economici pentru sistematizarea pe verticală a curții Spitalului de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon” Brăila. Pe scurt, obiectivul de investiții care vizează imobilul de pe Calea Călărașilor nr. 59, va fi finanțat de la bugetul local și are o valoare totală de 1.669.175,60 lei cu TVA, din care construcția plus montajul 1.458.834,57 lei cu TVA, conform devizului general întocmit de către societatea VALPIC SRL Brăila. Durata de realizare este de 24 luni.

În cadrul raportului de specialitate realizat de serviciul tehnic al Spitalului de Psihiatrie ”Sf Pantelimon” Brăila, document atașat proiectului aprobat de consilierii municipali la ședința ordinară din 16 iulie, acest obiectiv a fost inițiat în condițiile în care curtea spitalului necesită reabilitarea/sistematizarea pe verticală, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al cerinței de stabilitate.

”S-a ajuns la această situație pentru că, în timp, peste suprafața inițială alcătuită din piatră cubică s-au turnat straturi succesive de beton sau asfalt, nivelul actual al curții fiind cu cca. 30 cm mai sus decât nivelul inițial. La această dată curtea spitalului este degradată în proporție de 70% ca urmare a numeroaselor lucrări de intervenție la rețelele subterane de apă precum și din cauza lucrărilor de investiții la rețeaua subterană de hidranți. Având în vedere că în perioada anterioară 2018-2019 s-a realizat reabilitarea rețelelor subterane în proporție de 99%, în vederea realizării lucrărilor de sistematizare pe verticală a curții spitalului, au fost achiziționate serviciile de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, inclusiv expertiza tehnică, studiu prin care au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici”, se arată în raport.

 

Ce își propune proiectul

Acest studiu precizează că se va interveni la nivelul curții spitalului pentru: refacerea suprafețelor căilor de acces în amplasament, inclusiv a stratului de fundare; refacerea trotuarelor; realizarea unui sistem de captare a apelor pluviale; ridicarea/coborârea capacelor căminelor (după caz); refacerea spațiului verde; ambientarea acestuia și montarea de mobilier urban. Suprafața ce urmeză a fi reabilitată este de aproximativ 6.000 mp, se mai precizează în raport.

Proiectul a fost aprobat în CLM fără dezbateri, cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro