Mergi la conţinutul principal

Cursuri suspendate la “Bălcescu” în urma unei avarii la sistemul de încălzire

• elevii vor sta acasă toată săptămâna • până luni, 3 decembrie, defecţiunea va fi remediată, iar copiii vor relua programul normal de cursuri

 

Elevii de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” au intrat mai devreme în minivacanţa de 1 Decembrie. Începând de astăzi şi până luni, 3 decembrie, aceştia vor sta acasă, deoarece alimentarea cu energie termică este întreruptă în prezent. Problemele la sistemul de încălzire au apărut de câteva zile, iar în prezent se lucrează la remedierea avariei. Astfel, în contextul în care astăzi şi mâine se anunţă temperaturi sub zero grade, Consiliul de Administraţie al liceului a hotărât suspendarea cursurilor în zilele de 28 şi 29 noiembrie.

“Au descoperit astăzi (n.r. - ieri) unde era avaria. Existau scurgeri din conductele care alimentau cu apă centrala. Noi am bănuit că există nişte fisuri, pentru că în decurs de o oră scădea presiunea foarte mult şi fochistul băga apă continuu şi permanent se golea instalaţia şi în ultima vreme aveam mari dificultăţi în a menţine căldura. S-a contactat de urgenţă o firmă care să vină să descopere cauza şi au descoperit astăzi (n.r. - ieri) unde era problema. Au început imediat reparaţiile şi s-a golit instalaţia complet pentru a se putea lucra. Spărtura este mare, trebuie schimbate nişte ţevi, însă luni vor fi condiţii bune pentru elevi. Reparaţia nu durează mai mult de ziua de vineri, dar fiindcă miercuri şi joi prognoza meteo este cu maximă de minus 1 grad în timpul zilei s-a hotărât în Consiliul de Administraţie suspendarea cursurilor pentru a nu pune în primejdie sănătatea copiilor. Materia va fi recuperată ulterior”, ne-a declarat prof. Silvia Petrescu, directorul adjunct al Colegiul “Bălcescu”.

Decizia de suspendare a cursurilor a fost aprobată şi de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Cum vineri, 30 noiembrie, este zi liberă legală de Sf. Andrei, elevii se vor bucura de o vacanţă de cinci zile. Luni, 3 decembrie, lucrările la instalaţia de încălzire vor fi finalizate, iar elevii se vor întoarce la cursuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro