Cursuri gratuite pentru cadrele didactice | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cursuri gratuite pentru cadrele didactice

Peste 1.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar pot urma programe de formare în urma cărora pot obţine a doua specializare. În condiţiile în care numărul de ore din şcoală scade şi şansele de a avea o catedră din ore la un singur obiect sunt foarte mici, obţinerea celei de-a doua specializări înseamnă oportunitatea de a preda două discipline şi de a fi plătit ca profesor calificat pentru ambele, ceea ce nu se întâmpla până acum. Programul de studiu va dura doi ani, forma de învăţământ la distanţă, şi se va finaliza cu obţinerea unei diplome de absolvire.
Se organizează 12 programe de conversie profesională în mai multe universităţi: Universitatea din Bucureşti - istorie, geografie; Universitatea Politehnică din Bucureşti: chimie, psihopedagogie; Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca: biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba şi literatura română, limba şi literatura franceză, limba şi literatura engleză, matematică, tehnologia informaţiei; Universitatea "Transilvania" din Braşov: educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei, matematică, fizică, chimie, limba şi literatura română, limba şi literatura franceză, limba şi literatura engleză; Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti: educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei; Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti: matematică, tehnologia informaţiei, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză. Perioada generală de înscriere este cuprinsă între 1 iunie - 5 septembrie, însă aceasta variază de la universitate la universitate.
Criteriile generale de eligibilitate pentru admiterea unui candidat într-un program de formare din cadrul proiectului sunt: să fi absolvit cu diplomă de licenţă un program de studii universitare, să fi predat minim doi ani, din ultimii cinci, în învăţământul preuniversitar, să nu fi beneficiat de un program de formare, cu durata de mai mult de un an, două semestre sau care să corespundă unui număr de 60 de credite, în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri publice, în ultimii cinci ani. Criteriul general de ierarhizare a înscrişilor este media de absolvire a studiilor de licenţă - media aritmetică între media anilor de studii şi nota/media obţinută la examenul de licenţă. De asemenea, în baza autonomiei universitare, universităţile pot impune criterii suplimentare sau pot solicita documente suplimentare, în conformitate cu regulamentele proprii de desfăşurare a admiterii la studii. Admiterea în cadrul programelor de conversie profesională postuniversitară se realizează pe baza analizei dosarului de înscriere, a criteriilor stabilite şi în limita locurilor disponibile. Dosarul de înscriere se depune la universitatea la care se doreşte participarea la formare, în perioada şi în conformitate cu orarul stabilit de fiecare universitate. Organizarea unei grupe pentru fiecare dintre specializările anunţate se va realiza numai dacă există un număr de minim 20 de cursanţi. Specializările matematică, fizică, chimie, biologie, educaţie tehnologică, istorie, geografie, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză se vor studia pe parcursul a patru semestre şi vor totaliza, fiecare, 120 de credite, în timp ce tehnologia informaţiei şi psihopedagogia vor necesita trei semestre de studiu şi vor însuma, fiecare, 90 de credite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro