Mergi la conţinutul principal

Cursuri gratuite de formare profesională pentru şomerii brăileni

• cursurile sunt organizate de AJOFM Brăila, în următoarele ocupaţii/meserii: lucrător finisor în construcţii; operator introducere, validare, prelucrare date; lucrător în comerţ; lucrător în structuri pentru construcţii • pentru şomerii care vor face naveta transportul este asigurat de agenţie

 

Oportunităţi noi pentru brăilenii rămaşi fără un loc de muncă. În perioada următoare, şomerii aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila se pot înscrie pentru a participa la unul din cele patru cursuri de formare profesională gratuite organizate de instituţie. Cursurile vizează următoarele ocupaţii/meserii:

- Lucrător finisor în construcţii (minim 4 clase);

- Operator introducere, validare, prelucrare date (minim 12 clase – cu sau fără bacalaureat);

- Lucrător în comerţ (minim 8 clase);

- Lucrător în structuri pentru construcţii (minim 4 clase).

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Şomer este acea persoană care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

- este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;

- starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;

- nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (500 lei);

- este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă şi-ar găsi o slujbă.

Şomer înregistrat este persoana care îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate anterior şi care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa, ori la alt furnizor de servicii de ocupare care funcţionează în condiţiile prevăzute de lege, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

Brăilenii care nu au un job şi îşi doresc să figureze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională, ş.a., se vor prezenta la sediul A.J.O.F.M. Brăila, din B-dul Dorobanţilor 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul  A.J.O.F.M. Brăila, din B-dul Dorobanţilor, nr. 603-605 sau la Centrul de Formare Profesională al agenţiei din str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613034.

Potrivit celei mai recente statistici, la jumătatea lui 2017, în Brăila erau aproape 6.700 de şomeri.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro