Mergi la conţinutul principal
Parteneriat BNS - Sindicatul Sanab Brăila:

Cursuri gratuite de formare pentru meserii căutate în şantierele navale

• este vorba despre un proiect cu finanţare europeană în cadrul căruia, în regiunea de dezvoltare din care facem parte, ar urma să fie instruite şi calificate în meserii precum tubulator naval, lăcătuş construcţii metalice, sudor şi salvamar profesionist peste 500 de persoane • la absolvire cei care parcurg acest program vor primi şi un stimulent financiar care poate ajunge şi la 3.600 lei net • plus că li se promite şi un loc de muncă

 

Blocul Naţional Sindical implementează proiectul “Ocupare sustenabilă în Regiunea Sud Est”, proiect finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, partenerul local al BNS pentru judeţul nostru fiind Sindicatul Liber SANAB Brăila. După cum a explicat în cadrul conferinţei de presă de lansare a proiectului în judeţul nostru, preşedintele BNS Dumitru Costin, obiectivul general al proiectului este de creştere a nivelului de competenţe şi promovarea unei ocupări sustenabile pentru şomeri şi persoane inactive din regiunea de dezvoltare din care facem parte, de facilitare a accesului la locuri de muncă în special pentru persoanele de etnie romă, persoane din mediul rural, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi semi-subzistenţă, persoane vulnerabile sau şomeri pe termen lung, toate acestea prin furnizarea de măsuri active personalizate pentru creşterea nivelului de competenţe şi prin recunoaşterea competenţelor dobândite.

Grupul ţintă este format din 504 persoane care vor fi cuprinse în cursuri de fomare realizate în cadrul proiectului, în toate cele 6 judeţe din regiune, dintre care pentru aproape 260 de absolvenţi se urmăreşte încadrarea în muncă pe meseriile în care au obţinut calificarea în cadrul proiectului.  

Se vor asigura servicii de formare pentru meserii precum tubulator naval, lăcătuş construcţii metalice, sudor şi salvamar profesionist. Valoarea totală a proiectului este de 5,537 milioane lei, din care circa 4,7 milioane lei din Fondul Social European şi 0,83 milioane lei din Bugetul Naţional.

Liderul Sindicatului SANAB Brăila, Alexandru Gurgu a punctat că persoanele de pe raza judeţului nostru care se vor înscrie în grupul ţintă vor face practica pe platforma şantierului naval VARD Brăila, absolvenţii având oportunitatea de a fi angajaţi la finalul cursurilor care au şi o parte teoretică.

Prezentă la evenimentul ieri, Alina Puia, directorul general al “VARD Brăila”, a insistat asupra importanţei implementării unui proiect de acest gen, precum şi a efectelor benefice pe care le generează atât pentru piaţa locală a muncii cât şi pentru companie, ca potenţial angajator al viitorilor absolvenţi.

Revenind la informaţiile despre proiect, Costin a precizat că pe perioada cursurilor persoanele din grupul ţintă vor beneficia de decontarea transportului (în cazul în care sunt din altă localitate decât cea în care se desfăşoară cursul), precum şi de masă gratuită, iar la absolvire vor primi şi o subvenţie, care diferă în funcţie de numărul de ore la care cursantul a fost prezent, şi poate ajunge până la 3600 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro