Mergi la conţinutul principal

Cursuri de specialitate pentru tesatoarele de la Gemenele

Astazi, de la ora 10.00, vor incepe la Centrul de Creatie in Atelierele de revitalizare a textilelor traditionale, cursurile de specialitate pentru un grup de aproximativ 20 de tesatoare de la Gemenele, cu virste cuprinse intre 25 si 35 de ani. Ele se vor scolariza in meseria de tesator si vor invata sa-si promoveze produsele, sa le vinda, vor invata notiuni moderne de design, cerute pe piata. "Vrem sa le ajutam ca produsele pe care le fac sa depaseasca granitele satului, sa se poata intretine din mestesugul tesutului. La aceasta prima intilnire ele vor vedea dotarea pe care o avem. Tot acum vor veni si citeva dintre batrinele satului care ne vor dezvalui secretele albirii pinzelor, ale vopsirii cu produse naturale. Aceasta actiune face parte din strategia institutiei noastre si urmareste diseminarea experientei acumulate de Centrul de Creatie si dezvoltarea activitatilor artizanale in comunitatea rurala, acolo unde le este locul", a precizat directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
Cursul va dura trei luni si contine, intre altele, elemente de design, de managementul si marketingul mestesugului. Orele se vor desfasura in Atelierele de revitalizare a textilelor traditionale, realizate printr-un proiect Phare 2002 - Dezvoltarea resurselor umane de catre Centrul de Creatie in 2005.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu