Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de specialitate pentru tesatoarele de la Gemenele

Astazi, de la ora 10.00, vor incepe la Centrul de Creatie in Atelierele de revitalizare a textilelor traditionale, cursurile de specialitate pentru un grup de aproximativ 20 de tesatoare de la Gemenele, cu virste cuprinse intre 25 si 35 de ani. Ele se vor scolariza in meseria de tesator si vor invata sa-si promoveze produsele, sa le vinda, vor invata notiuni moderne de design, cerute pe piata. "Vrem sa le ajutam ca produsele pe care le fac sa depaseasca granitele satului, sa se poata intretine din mestesugul tesutului. La aceasta prima intilnire ele vor vedea dotarea pe care o avem. Tot acum vor veni si citeva dintre batrinele satului care ne vor dezvalui secretele albirii pinzelor, ale vopsirii cu produse naturale. Aceasta actiune face parte din strategia institutiei noastre si urmareste diseminarea experientei acumulate de Centrul de Creatie si dezvoltarea activitatilor artizanale in comunitatea rurala, acolo unde le este locul", a precizat directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
Cursul va dura trei luni si contine, intre altele, elemente de design, de managementul si marketingul mestesugului. Orele se vor desfasura in Atelierele de revitalizare a textilelor traditionale, realizate printr-un proiect Phare 2002 - Dezvoltarea resurselor umane de catre Centrul de Creatie in 2005.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii