Cursuri de limba română pentru refugiații ucraineni la Centrul Diversității Culturale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cursuri de limba română pentru refugiații ucraineni la Centrul Diversității Culturale

• coordonatori ai proiectului cultural sunt prof. Nina Brajenco, din Odesa, Ucraina, și Camelia Hristian, șef Serviciul Relații Publice, coordonatoarea Centrului Diversității Culturale • primele două cursuri de limba română, de joi, 2 februarie, au reunit circa 30 de refugiați ucraineni de la Brăila • astfel de cursuri se vor desfășura săptămânal

 

Inițiativă demnă de toată lauda, menită să vină în sprijinul celor care, din pricina războiului declanșat, în urmă cu un an, de Federația Rusă, au fost nevoiți să-și părăsească țara și agoniseala de o viață, stabilindu-se, mai apoi, la Brăila. 

Este vorba de un Curs de limba română și Povești despre Brăila - proiect cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, desfășurat, în premieră, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Diversității Culturale (Piața Traian nr. 3). 

Proiectul include, pe lângă învățarea limbii române - atât de necesară refugiaților care vor să-și găsească un loc de muncă sau să studieze la Brăila - activități culturale și educaționale pentru copiii și familiile de ucraineni, vizite în expozițiile deschise la Muzeul Brăilei „Carol I” și tururi tematice în Centrul Istoric al Brăilei. Coordonatori ai proiectului sunt prof. Nina Brajenco, cadru didactic originar din orașul Odesa, Ucraina, și Camelia Hristian, șef Serviciul Relații Publice, coordonatoarea Centrului Diversității Culturale - Muzeul Brăilei „Carol I”.

Primele cursuri de limba română s-au desfășurat joi, 2 februarie, la Centrul Diversității Culturale, cu participarea a două grupe cu peste 30 de refugiați ucraineni stabiliți în acest moment în municipiul Brăila. Astfel de întâlniri vor avea loc săptămânal, iar coordonatorii proiectului speră că vor participa și mai mulți ucraineni, inclusiv copii.

„Nu avem destulă imaginație să înțelegem ce suferă ucrainenii... Nu poți să-ți imaginezi cum e să trebuiască să-ți părăsești casa, în câteva ore, cu o geantă pe umăr. Fantezia umană nu-i destulă pentru asta. Începem să înțelegem când ne apucă spaima că am putea ajunge și noi așa” („Viața într-o valiză”. Interviu cu poeta Ana Blandiana / Radio România Cultural).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro