Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de formare profesionala, pentru detinutii de la Tichilesti

Ieri, au fost demarate cursurile de calificare profesionala pentru prima serie de cursanti, formata din 52 detinuti, la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti. Actiunea, initiata de instructorul de educatie cu activitati de resocializare Iulian Lazar, are ca scop calificarea minorilor si tinerilor aflati in detentie in meseriile de bucatar, frizer, lucrator in cultura plantelor si lucrator in cresterea animalelor. "Prin cresterea si diversificarea competentelor profesionale, minorii si tinerii care absolvesc aceste cursuri vor avea, dupa punerea in libertate, o sansa crescuta de integrare sau reintegrare pe piata muncii" a declarat Lazar Iulian.
La deschiderea cursurilor de calificare, care a avut loc la sediul unitatii penitenciare, a participat, pe linga conducerea penitenciarului, seful Serviciului "Formare profesionala" din cadrul Centrului Regional de Formare Profesionala Calarasi (CRFP), care, impreuna cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, sint parteneri in organizarea acestor cursuri. Durata cursurilor este de sase luni, pentru calificarea in meseria de bucatar si de trei luni, pentru celelalte calificari.
Potrivit declaratiei purtatorului de cuvint al PMT Tichilesti, psiholog Sita Popa, la finalul cursurilor, absolventii vor primi certificate de calificare, eliberate de CRFP Calarasi, care este subordonat Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. Cursurile vor fi sustinute de cadre specializate pentru fiecare domeniu, recomandate de AJOFM Braila.
"Tinerii au fost foarte interesati de aceste cursuri. Ei au inteles ca, in momentul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, vor avea nevoie de o calificare (recunoscuta de Ministerul Muncii) care sa fie totodata cautata pe piata muncii. De asemenea, intentionam ca, in viitor, tot in parteneriat cu cele doua institutii care ne acorda si acum sprijin, sa organizam cursuri si pentru calificarea in alte meserii solicitate de piata muncii, cum ar fi zidar si timplar universal", a mai declarat psihologul Sita Popa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii