Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de formare profesionala pentru delincventii din penitenciarele brailene

Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a anuntat ca sint deja in derulare o serie de cursuri de formare profesionala adresate persoanelor care se afla in detentie la Penitenciarul de tineri si minori de la Tichilesti. Aceste cursuri au demarat deja de la inceputul acestei luni si au scopul de a facilita procesul de integrare a acestora pe piata muncii dupa eliberarea din detentie. "La aceste cursuri sint cuprinsi cite 13 cursanti/curs in ocupatiile de frizer, bucatar, lucrator in cultura plantelor si lucrator in cresterea animalelor, urmind a se finaliza in trimestrul II al anului in curs" a declarat in cadrul unei conferinte de presa, directorul executiv al AJOFM Braila, Simona Ely Chioibas. De asemenea, sursa citata a adaugat ca la finele lunii in curs vor incepe la Penitenciarul Braila doua cursuri de calificare in ocupatia de bucatar si lucrator in cultura plantelor cu cite 13 persoane pentru fiecare curs din rindul celor care se afla in detentie, cursuri ce se vor finaliza in trimestrul II al acestui an.
"Un alt grup tinta caruia ii vom acorda si anul acesta o atentie deosebita il reprezinta persoanele de etnie roma. Deja, din rindul acestora au fost cuprinse la diverse cursuri, incepute in acest an, 39 de persoane, iar de la finele acestei luni va incepe in comuna Sutesti un curs de calificare in ocupatia de lucrator in cultura plantelor la cererea a 28 de persoane de etnie roma interesate sa obtina certificatul de producator" a subliniat Chioibas.
Important de mentionat este ca, in acest an, prin programul judetean de formare profesionala AJOFM Braila si-a propus cuprinderea la cursuri de calificare a circa 1.000 de persoane. Dintre acestea, 800 de persoane sint someri, iar diferenta alte categorii in care sint inclusi salariatii proprii ai angajatorilor, persoanele aflate in detentie, persoane care au reluat activitatea dupa concediul de crestere a copilului sau satisfacerea stagiului militar, sau ca urmare a refacerii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii