Zilele acestea a avut loc conferinţa de lansare a proiectului "Ancorează-te în realitate! Orientează-te spre un curs de calificare", proiect în care beneficiar este Sindicatul SANAB al navaliştilor brăileni, iar ca parteneri societăţile "Madcons" SRL şi "Sanco" SA. Sindicatul îşi propune în cadrul proiectului să deruleze activităţi de calificare pentru sectorul construcţii nave, adresat angajaţilor şantierului naval precum şi companiilor din regiunea SE care au obiect de activitate construcţii nave. Grupul ţintă îl constituie 112 angajaţi din ramura construcţii nave din regiunea sud-est, pentru calificarea cărora va fi derulat un program de formare profesională pentru meseria de sudor, cu o durată de 720 de ore, din care 480 ore de pregătire practică şi 240 pregătire teoretică, pe durata a aproximativ 6 luni. Selecţia cursanţilor va ţine cont de pregătirea profesională a candidaţilor, numărul de calificări deţinute şi apartenenţa la un grup vulnerabil.
"Pregătirea teoretică şi practică se vor desfăşura sub îndrumarea unor formatori cu experienţă în domeniu, iar pregătirea practică în atelierul-şcoală al şantierului naval, utilat cu echipamente moderne. În final, cursanţii îşi vor desăvârşi pregătirea direct în secţiile de producţie ale companiei", a explicat managerului proiectului, Alexandru Gurgu şi, în acelaşi timp, liderul sindical al navaliştilor brăileni. De altfel, este de subliniat faptul că reuşita celor de la Sindicatul SANAB este o premieră pentru piaţa locală, în sensul că este prima organizaţie mare din Brăila ce este implicată activ şi beneficiază de un proiect cu finanţare europeană pe parte de formare profesională. La finalizarea cursurilor absolvenţii vor primi o subvenţie în valoare brută de 900 lei.
Proiectul, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, din care 2% este contribuţia sindicatului beneficiar, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane "Investeşte în oameni!".