Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursa infernala

104 - numar cu ghinion pentru directorul Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc Minca, ramasa fara permis de conducere dupa ce a fost prinsa de politistii braileni circulind cu aceasta viteza pe raza localitatii Valea Cinepii. Inainte sa fie prinsa, Liliana Ghervasuc Minca a trecut de o masina pe care era instalat un aparat radar si, crezind ca pericolul a trecut, a apasat pedala de acceleratie, fiind pozata de un al doilea radar, aflat la mica distanta de primul. Directorul Loteriei va ramine pieton pentru 90 de zile si are de platit o amenda de 500 de lei.
Totul s-a intimplat joi seara, putin dupa ora 19, pe drumul European 584, pe raza localitatii Valea Cinepii. Politistii instalati cu aparatul radar pe marginea drumului au surprins masina condusa de Liliana Minca, un Volkswagen Touareg cu numarul de inmatriculare B-37-GDU, circulind cu viteza de 104 km/h aproape de iesirea din localitate, chiar in dreptul unei treceri de pietoni. Soferita trecuse, cu numai citeva minute mai devreme, prin dreptul altui radar, instalat la circa 1 km distanta, insa cu viteza legala. Pentru ca a fost surprinsa de cel de-al doilea aparat radar incalcind viteza regulamentara, femeia a fost trasa pe dreapta. "In timp ce aparatul radar actiona din stationare, este surprins autoturismul din imagine cu viteza de 104 km/h, viteza care este blocata in fisier. In zona unde era amplasat aparatul radar se afla si o trecere de pietoni semnalizata corespunzator, cu indicator si marcaj. Conducatoarea auto nu a protestat in nici un fel, chiar a dat dovada de respect fata de organele de politie", a precizat agent sef Cristinel Nita, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Braila.
Directorul Loteriei Romane le-a spus politistilor ca venea de la Bucuresti si se grabea sa ajunga la Galati, semnind fara nici un comentariu procesul-verbal de constatare. Pentru depasirea vitezei admise in localitate cu peste 50 de km/h, soferitei i s-a retinut permisul in vederea suspendarii pentru o perioada de 90 de zile si i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 500 de lei. Dupa ce si-a incheiat "socotelile" cu politistii braileni, Liliana Minca si-a continuat drumul catre Galati, in baza unei dovezi care-i permite sa mai conduca 15 zile. "Incerc sa ajung in cit mai multe orase, pentru a da flori angajatelor Loteriei si jucatoarelor, de 8 Martie. E drept ca m-am cam grabit, dar nu cred ca mergeam cu aceasta viteza. Data viitoare am sa iau sofer, ca sa nu mai am astfel de probleme, mai ales cind merg cu masina de serviciu", a declarat, pentru cotidianul "Libertatea", Liliana Minca.
Pe acelasi tronson de drum, oamenii legii au mai prins cu aparatul radar si alti vitezomani, explicatia fiind aceea ca soseaua este buna, cu vizibilitate, ceea ce ii tenteaza pe soferi sa apese pedala de acceleratie. De exemplu, in august 2007, intre localitatile Albina si Valea Cinepii a fost prins un sofer galatean care gonea cu 172 km/ora. Luna trecuta, politistii de la Circulatie au surprins un alt galatean inconstient, care era cit pe ce sa-si ia zborul de pe sosea, apasind pedala de acceleratie a motocicletei pina la 188 km/h.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii