Curs postuniversitar de conservare a şi restaurare a patrimoniului construit | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Curs postuniversitar de conservare a şi restaurare a patrimoniului construit

Astăzi, de la ora 11.00, la Centrul de informare şi documentare pentru integrare europeană şi dezvoltare durabilă din Lacu Sărat începe cursul postuniversitar de specializare în "Conservarea şi restaurarea patrimoniului construit". Acesta urmăreşte să formeze competenţe în domeniul evidenţei, inventarierii, conservării, restaurării şi urmăririi comportării în timp a monumentelor istorice. Cursul este structurat în patru module: Evidenţa şi inventarierea monumentelor istorice - competenţe aferente specialistului atestat în evidenţa monumentelor istorice; Teorie, doctrină şi legislaţie de protecţie a monumentelor istorice - competenţe aferente specialistului atestat în studii, investigaţii asupra monumentelor istorice; Materiale tradiţionale, tehnici de conservare, restaurare structurală - competenţe aferente specialistului în restaurarea monumentelor istorice; Managementul proiectului de restaurare şi a intervenţiilor în zone protejate urbane - rurale - competenţe aferente specialistului în restaurarea monumentelor istorice.
La acest curs s-au putut înscrie: arhitecţi, ingineri, urbanişti, arhitecţi de interior, arheologi, istorici de artă. Cursurile se vor derula în fiecare vineri, între orele 11,00 - 19.00, timp de 14 săptămâni. Limba de predare este româna, însă prelegerile unor invitaţi vor fi şi în engleză, franceză sau italiană. Această iniţiativă se înscrie în structura parteneriatului româno-francez în care Brăila este judeţ pilot. "Acum trebuie să strângem rândurile, trebuie să inventariem toate monumentele istorice şi avem nevoie de specialişti, nu să stăm să-i căutăm în altă parte. Brăila nu are specialişti atestaţi pe patrimoniu, aşa că facem aceste cursuri. Absolvenţii vor putea da apoi examen la Comisia Naţională de Monumente, iar cu un portofoliu bine realizat pot deveni expert în patrimoniu. În plus, brăilenii trebuie să cunoască aceste iniţiative pentru că specialiştii trebuie să aibă acces la clădiri, adică să intre în casa omului", a explicat arhitectul şef al judeţului, Costel Drăgan. Pe strada Ana Aslan la nr. 27 urmează să se organizeze un Centru de baze de date pentru monumente.
Cursul este organizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro