Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curs la Universitatea "Brancoveanu" sustinut de un profesor din Germania

Timp de doua zile, la Universitatea "Brancoveanu" se desfasoara un curs de statistica asistata de calculator, sustinut de prof. univ dr. Rudolf Dootz. Aceasta initiativa a prof. univ. dr. Alexandru Puiu, rectorul Universitatii "Brancoveanu", face parte dintr-un proiect de colaborare intre universitatile din Germania si cele din sud-estul Europei, a explicat decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache. "La universitatea noastra se fac cursuri de statistica generala, economica, financiara si pentru alte domenii, iar aceasta specializare in statistica asistata pe calculator vine in sprijinul studentilor, masteranzilor si absolventilor nostri. Toti cei care participa vor primi un certificat care sa ateste specializarea lor in domeniul statisticii combinate cu informatica. Acest soft este destul de scump, insa vom vedea ce posibilitati exista pentru achizitionarea lui pentru ca toti studentii nostri sa invete sa-l foloseasca" a mai spus conf. univ. dr. Elena Enache.
Prof. univ. dr. Rudolf Dootz este roman la origine. A lucrat ca cercetator la Institutul Central de Cercetare Economica al Academiei Romane, apoi a fost cadru didactic la Academia de Studii Economice, momente in care a fost coleg si prieten cu rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Din 1985 a plecat in Germania, unde a devenit cadru didactic la Universitatea "Eberhard Karls" din Tubingen, institutie care are 24.000 de studenti si 450 de profesori. A urmat cariera didactica timp de 20 de ani, indeplinind si functia de sef al Oficiului de Examinare. Acum este pensionar si doreste sa ajute studentii din Romania sa fie la fel de informati ca si cei din Germania.
In timpul acestui curs de prezentare a softului SAS, varianta 8.0, prof. univ. dr. Rudolf Dootz a vorbit despre crearea de fisiere, etichetarea numelui si continutului variabilelor unui fisier, sortarea fisierelor cu doua proceduri, prelucrarea tabelelor prin diferite metode, prezentarea rezultatelor prelucrate cu ajutorul reprezentarilor grafice si corelatii si regresii cu softul SAS.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii