Mergi la conţinutul principal

Curs de perfectionare continua in Marea Britanie

Profesoara de limba engleza Alina Nita de la Liceul Teoretic "Mihail Sebastian" a participat in luna februarie la un curs de perfectionare, de doua saptamini, in Marea Britanie, destinat profesorilor de liceu, in cadrul proiectelor "Comenius 2.2" ale Agentiei "Socrates".
Cursul s-a desfasurat in localitatea Southampton si au participat cadre didactice din Italia, Franta, Germania, Turcia, Bulgaria si Romania. Profesoara Alina Nita a spus ca s-a realizat cu aceasta ocazie un schimb de experienta care a vizat metode si tehnici moderne de predare a limbii engleze si particularitatile sistemului de educatie din fiecare tara. "Acest stagiu contribuie la perfectionarea mea profesionala, dar, mai ales, vizeaza impactul asupra elevilor si a institutiei din care fac parte. Cursul raspunde nevoilor elevilor, sporindu-le motivatia pentru invatarea limbii engleze prin diversificarea metodelor de predare-invatare. Totodata stagiul mi-a oferit ocazia de a ma familiariza cu sistemul de educatie din Marea Britanie prin vizitarea a doua scoli de stat si a unei scoli particulare si asistarea la cursuri, dar, si prin cursul sustinut de un specialist, curs ce a scos in evidenta asemanarile si deosebirile dintre invatamintul britanic si cel european. Partea de metodica a activitatii de formare a pus accent pe motivarea elevilor prin activitati variate bazate pe imaginatie si creativitate, incurajind lucrul in echipa sau pe perechi. S-a pus accent pe folosirea in cadrul actului de predare-invatare a noilor tehnologii: calculatorul si Internetul, dar si pe folosirea la clasa a materialelor autentice, ziare, reviste sau filme. Conform noilor metode si strategii de predare si invatare a unei limbi straine - elevii trebuie incurajati mai degraba sa achizitioneze tehnici de invatare care le pot fi de folos toata viata decit elemente teoretice, astfel, modul in care un elev ajunge sa finalizeze o activitate fiind mai important decit produsul final in sine", a spus profesoara Alina Nita. Profesoara a mai apreciat ca toate cunostintele dobindite la acest curs vor conduce la stimularea imaginatiei elevilor, la dezvoltarea abilitatilor critice, la imbunatatirea cunostintelor de limba engleza si la promovarea dimensiunii europene si interculturale in educatie. Mai mult, desi bursa cistigata de profesoara Alina Nita a fost personala, si scoala va beneficia de pe urma acestui grant. Datorita relatiilor stabilite cu profesori din alte tari, Liceul Teoretic "Mihail Sebastian" va putea participa in viitor ca partener intr-un proiect lingvistic.

Orice profesor poate obtine o bursa pentru formare continua in Europa

Aceste burse pot fi obtinute de orice profesor care acceseaza site-ul http://www.anpcdefp.ro/. Acolo exista un catalog cu burse Comenius 2.2 pentru formarea continua a cadrelor didactice. Unele burse pot fi accesate de profesori de toate specialitatile, iar altele sint destinate numai profesorilor de limbi moderne. Durata acestor stagii este intre cinci zile si sase saptamini. Profesorul alege un curs, completeaza un formular ce se gaseste pe site-ul Agentiei "Socrates" si depune dosarul la sediul Agentiei din Bucuresti. Pentru a fi aprobata, aplicatia trebuie sa fie eligibila. Criteriile se gasesc pe site. Grantul maxim aprobat pentru profesorii de limbi moderne este de 1.700 euro si 1.200 pentru cadrele didactice de alte specialitati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu