Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curentul electric se va scumpi in medie cu 3,95%

Pretul energiei electrice pentru populatie va creste in medie cu 3,95% la 1 aprilie, intrucit, asa cum a explicat conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), productia s-a bazat in ultima parte din 2006 pe gaze, determinind majorarea costurilor. Mai mult, potrivit estimarilor ANRE, factura lunara se va majora cu 1,2 - 1,5 lei pentru consumatorii casnici din cea mai numeroasa categorie.
Presedintele ANRE Nicolae Opris a declarat ca scumpirea are in vedere in principal majorarea costurilor de productie a energiei, ca urmare a utilizarii mai accentuate a gazelor naturale, spre sfirsitul anului trecut. "In cazul unui consumator casnic care are un consum lunar de 100 kWh, efectele estimate ale modificarii tarifelor reglementate la consumatorii captivi se traduc prin cresterea pretului mediu cu circa 0,01 lei/kWh, ceea ce conduce la cresteri ale valorii lunare a facturii cu valori estimate intre 1,2 si 1,5 lei", se arata intr-un comunicat al ANRE.
Majorarea pretului electricitatii este explicata de ANRE, printre altele, prin cresterea preturilor la combustibili in intervalul decembrie 2006 - februarie 2007, debitele reduse ale riurilor si Dunarii, cresterea probabila a pretului la gaz metan destinat consumului industrial in 2007, cresterea costurilor termocentralelor in privinta transportului feroviar al combustibililor si cresterea salariului minim pe economie.
Reamintim ca zilele trecute, Opris a afirmat ca pretul energiei electrice va creste la 1 aprilie cu mai putin de 4% si ca, cel mai probabil o noua majorare a tarifelor nu va avea loc mai devreme de luna septembrie.
Cea mai recenta majorare a tarifelor la energia electrica, cu 4,72%, a avut loc la 1 decembrie 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii